20 C
Пловдив
20 април, 2021

Мобилните имунизационни кабинети в в готовност да заработят от утре

Вижте още

Последвай ни

17,735FansLike
4,250SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Мобилните екипи за имунизация срещу започват работа още от утре в и областта, след като бъдат осигурени ваксини от -Пловдив. Това съобщи д-р – директор на дирекция „“ в Община Пловдив.

„Мобилните екипи вече са готови и веднага, след като бъдат снабдени с необходимото количество ваксини, ще поемат по график. Разполагаме с две мобилни групи, едната ще обслужва гражданите на град Пловдив, които са възрастни или трудно подвижни, а втората ще поема за региона, където има отдалечени населени места и жителите им изпитват затруднения да стигнат до имунизационни кабинети“, обясни д-р Калинов.

По думите му единият мобилен екип има готовност да замине за Община по молба на тамошната администрация. В Подбалкана има доста малки села, където жителите дори нямат личен лекар, а имунизационните пунктове са далеч от тях.

Началникът на общинското здравеопазване в Пловдив уточни още, че служители на големите общински, държавни и частни предприятия, също ще бъдат ваксинирани на място.
Засега ваксината е на „Астра Зенека“, чака се и доставка на продукта на „Пфайзер“. „Най-добрата ваксина е поставената ваксина“, бе категоричен д-р Калинов.

ВИЖ ОЩЕ :  Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„Зелената класна стая“ в начално училище „П. Р. Славейков“ вече е напълно готова, съобщи кметът на район „Източен“ Иван...

Още новини от Пловдив