20 C
Пловдив
15 април, 2021

Община подписа договор за обновяване на ДГ „Зорница“ и ДГ „Каменица“

Вижте още

Последвай ни

17,707FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано като репортер и редактор от края на 2019г.

Община подписа договор на обща стойност 8,6 млн. лв. за обновяване и разширяване на две – „Зорница“ и „Каменица“. Реконструкцията ще бъде осъществена с безвъзмездната помощ на Оперативна програма „“ 2014-2020. След реконструкцията в двете градини ще бъдат открити 5 нови групи със 100 места.

Общината проведе обществени поръчки за избор на изпълнители и вече има избрани победители. Договорите с тях ще бъдат сключени, след като приключат процедурите по обжалване.

ДГ „Каменица“ в район „Централен“ ще се обновява от фирма „Ринг-П“ ООД. Новият корпус ще бъде изграден в двора на СУ „“ и в него ще има още 2 нови градински групи. В момента градината се помещават 4 групи.

Строител на ДГ „Зорница“ в район „Южен“ е „Парсек груп“ ЕООД. Предвижда се изграждане на ново крило към съществуващата сграда. Разширението е с обща площ 1500 кв. м. и е предвиден физкултурен салон за малчуганите. В момента градината функционира със 6 групи, а след като бъде построена новата пристройка, ще разполага с общо 9 групи.

Повече информация за проекта:

Договорът за безвъзмездна финансова помощ по проект „Реконструкция, преустройство и изграждане на образователна инфраструктура в 2 детски градини в град Пловдив“ по Оперативна програма „Региони в растеж“, Процедура „BG16RFOP001-1.003 – Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Пловдив“. Общата сума на проекта е 8 660 036.21 лева. Продължителността е 30 месеца.

Проектът ще има значителен принос към подобряването на условията за предоставяне на грижи за деца в ранна възраст. Капацитетът на образователната инфраструктура в града ще бъде оптимизирана, включително чрез изграждането на нова детска градина. Цялостното обновяване на обектите ще доведе до по-качествена среда за и повече възможности за спорт и здравословен начин на живот на децата. С реализацията на проекта ще бъдат внедрени и мерки за енергийна ефективност и съответно до намаляване на разходите.

ВИЖ ОЩЕ :  33- годишен мъж изпотроши устройство за безкасово плащане, полиция го задържа и настани в ЦПЗ
ВИЖ ОЩЕ :  Предстои въвеждането на Монтесори педагогиката и в още една ясла

 

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив