fbpx
20 C
Пловдив
20 януари, 2021

Община Пловдив подписа договор за обновяване на ДГ „Зорница“ и ДГ „Каменица“

Вижте още

Каназирева: Проблемът с водата в Брестовица не търпи отлагане, държавата ще помогне за изграждането на нов водопровод

Областният управител Дани Каназирева заяви пред жителите на село , че имат пълната й подкрепа при разрешаването на проблема...

Частично облекчават мерките в Пловдив

Със заповед на кмета от утре на територията на Община Пловдив се привежда в изпълнение  Заповед №...

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие.

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие. Регистрирани в Националната информационна система са...

Последвай ни

16,216ФеновеХаресва ми
4,190АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Община Пловдив подписа договор на обща стойност 8,6 млн. лв. за обновяване и разширяване на две – „Зорница“ и „Каменица“. Реконструкцията ще бъде осъществена с безвъзмездната помощ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. След реконструкцията в двете градини ще бъдат открити 5 нови групи със 100 места.

Общината проведе обществени поръчки за избор на изпълнители и вече има избрани победители. Договорите с тях ще бъдат сключени, след като приключат процедурите по обжалване.

ДГ „Каменица“ в район „Централен“ ще се обновява от фирма „Ринг-П“ ООД. Новият корпус ще бъде изграден в двора на СУ „Паисий Хилендарски“ и в него ще има още 2 нови градински групи. В момента градината се помещават 4 групи.

Строител на ДГ „Зорница“ в район „Южен“ е „Парсек груп“ ЕООД. Предвижда се изграждане на ново крило към съществуващата сграда. Разширението е с обща площ 1500 кв. м. и е предвиден физкултурен салон за малчуганите. В момента градината функционира със 6 групи, а след като бъде построена новата пристройка, ще разполага с общо 9 групи.

Повече информация за проекта:

Договорът за безвъзмездна финансова помощ по проект „Реконструкция, преустройство и изграждане на образователна инфраструктура в 2 детски градини в град Пловдив“ по Оперативна програма „Региони в растеж“, Процедура „BG16RFOP001-1.003 – Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Пловдив“. Общата сума на проекта е 8 660 036.21 лева. Продължителността е 30 месеца.

Проектът ще има значителен принос към подобряването на условията за предоставяне на грижи за деца в ранна възраст. Капацитетът на образователната инфраструктура в града ще бъде оптимизирана, включително чрез изграждането на нова детска градина. Цялостното обновяване на обектите ще доведе до по-качествена среда за образование и повече възможности за спорт и здравословен начин на живот на децата. С реализацията на проекта ще бъдат внедрени и мерки за енергийна ефективност и съответно до намаляване на разходите.

 

Новини от Пловдив

Каназирева: Проблемът с водата в Брестовица не търпи отлагане, държавата ще помогне за изграждането на нов водопровод

Областният управител Дани Каназирева заяви пред жителите на село Брестовица, че имат пълната й подкрепа при разрешаването на проблема...

Още новини от Пловдив