fbpx
20 C
Пловдив
17 януари, 2021

Община Пловдив поема стопанисването на Епископската базилика от 1 януари

Вижте още

Частично облекчават мерките в Пловдив

Със заповед на кмета Здравко Димитров от утре на територията на Община Пловдив се привежда в изпълнение  Заповед №...

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие.

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие. Регистрирани в Националната информационна система са...

Евакуират всички под срутището в Дряново, община Лъки

Поради непосредствена опасност за живота и здравето на хората, чийто домове са под скалния масив в село Дряново, община...

Последвай ни

16,196ФеновеХаресва ми
4,200АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

От началото на следващата година Община Пловдив става стопанин на на Филипопол като обектът на този етап все още е държавна собственост. За това се споразумяха кметът и изпълнителният директор на Фондация „“ Десислава Тальокова в онлайн среща днес. В нея се включиха също зам.-кметът по култура , зам.-кметът по общинска собственост арх. .

Здравко Димитров поиска да бъдат уточнени конкретни срокове за последните стъпки, преди обектът да бъде предоставен за управление на ОИ „Старинен Пловдив“. До края на годината Общината ще подаде официално писмо, с което изразява готовност от 1 януари 2021 г. да поеме разходите за заплати и консумативи, които досега се плащаха от фондацията. През януари ще бъде подготвена и цесия, с която Община Пловдив ще придобие археологическият обект, изграден със средства от Фондация „“.

Същинското влизане във владение на Епископската базилика ще стане, след като от Министерството на културата предоставят на Община Пловдив собствеността на сградата. Всички документи вече са изпратени в министерството. Арх. поясни, че на този етап на Община Пловдив са прехвърлени за управление археологическите находки в базиликата. Договорът е в сила от 2015 г., като срока му изтича през 2025 г.

ВИЖ ОЩЕ :  МБАЛ „Св. Мина“ получи дарение от 44 000 лв. от Българо-белгийския бизнес клуб и Посолство на Белгия

Новини от Пловдив

Частично облекчават мерките в Пловдив

Със заповед на кмета Здравко Димитров от утре на територията на Община Пловдив се привежда в изпълнение  Заповед №...

Още новини от Пловдив