20 C
Пловдив
16 април, 2021

Кметът Здравко Димитров се договори да има коледни базари … при едно условие

Вижте още

Последвай ни

17,709FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

При подобряване на ситуацията около извънредната обстановка, причинена от разпространението на COVID-19 и по-малък брой заболели, коледните базари ще се проведат от 21 до 29 декември. За това се договориха кметът на Пловдив с организаторите на традиционните за Пловдив събития около коледните празници.

Срещата се проведе по покана на кмета, който подробнСреща базари (2)о изслуша доводите на организаторите – Николай Сивков, Тони Симидчиева, Гергана Кабаиванова. Обсъдени бяха две локации за реализирането на базарите на Регионална занаятчийска камара, „“ и фермерския – по цялата ул. „Райко Даскалов“ и пред аптека „“.

Ако обстановката не се подобри, се обмисля вариант, при който базар „Капана“ да се разположи на пл. „Централен“, над подлеза на ул. „Гладстон“.

подкрепя провеждането на подобни културни събития, още повече преди Коледните празници. Разбираме, че от реализирането им зависят стотици хора, които разчитат на доходи и средства за препитание, но като кмет имам голямата отговорност за живота и здравето на пловдивчани. Затова не бих могъл да ги поставя на риск“, коментира Здравко Димитров. Той подчерта, че извънредната обстановка в страната и въведените противоепидемични до 21 декември са причина провеждането на базарите да не бъде разрешено.

„Благодарни сме за намесата на кмета, защото, когато има диалог, се намират решения“, подчерта Никола Сивков.

ВИЖ ОЩЕ :  Част от изкуствените езера в Цар-Симеоновата градина вече са пълни с вода и работят.

По време на срещата присъстваха заместник-кметовете Величко Родопски, Пламен Панов, Йордан Ставрев и главният архитект .

От догодина с оглед пандемията от COVID-19 и по-голямата сигурност и защита  на пловдивчани и гостите на града ще бъдат обсъдени и допълнителни локации за провеждането на подобни културни събития, така че да няма струпване на хора на едно място

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив