20 C
Пловдив
20 април, 2021

Община Пловдив с нова социална услуга за предоставяне на грижа в домашна среда

Вижте още

Последвай ни

17,735FansLike
4,250SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на като репортер и редактор от края на 2019г.

Община продължава предоставянето на грижа в домашна среда и разширява достъпа с нова социална услуга „Асистентска подкрепа“.
Новата социална услуга стартира през месец януари в изпълнение на Закона за социалните услуги. Финансирането е осигурено със средства от държавния . На територията на Община Пловдив се предвижда да бъдат обхванати над 800 потребители.

С предоставяне на „Асистентска подкрепа” ще се осигури ежедневна почасова грижа в домашна среда на деца и лица с трайни увреждания с определена чужда помощ, също и на хора в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, които нямат определена по съответния ред степен на намалена работоспособност /без ЕР на ТЕЛК/. Броят часове се определя според индивидуалните нужди на всяко лице.

Предоставянето на социалната услуга „Асистентска подкрепа“ се извършва чрез служители, назначени на длъжност „Социален асистент“.
Кандидатите за заемане на длъжност „Социален асистент“ и кандидатите за потребители, желаещи да ползват социалната услуга „Асистентска подкрепа“ могат да подават документи в сградата на Дирекция „“, ул. „Петко Д. Петков“ № 6а, всеки работен ден от 08:30 до 17:00 часа.

Продължава изпълнението на Механизма за лична помощ по реда на Закона за личната помощ, като към 01.01.2021 г. в Община Пловдив потребители са над 1500 лица, за които полагат грижи 1800 лични асистента, назначени на трудов .

ВИЖ ОЩЕ :  Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

През 2021 г. Община Пловдив продължава да предоставя социалната услуга „Обществена трапезария“ по Проект „Топъл обяд“ с капацитет от 2700 места.
Лицата, които желаят да ползват социалната услуга „Обществена трапезария“ могат да подават (лично, чрез законен представител или чрез упълномощено лице) заявление–декларация /по образец/ в районната администрация по настоящ адрес.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„Зелената класна стая“ в начално училище „П. Р. Славейков“ вече е напълно готова, съобщи кметът на район „Източен“ Иван...

Още новини от Пловдив