20 C
Пловдив
16 април, 2021

Община Пловдив ще кандидатства с общи проекти с близките общини през следващия програмен период

Вижте още

Последвай ни

17,709FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на като репортер и редактор от края на 2019г.

Кметът на Община се срещна с кметовете на съседните общини , и , за да обсъди подготовката на съвместни проекти, с които да кандидатства за евросредства в следващия програмен период 2021-2026 година.

„Знаете, че приоритет в него ще бъде свързаността между общините, което ни дава възможност да реализираме ключови проекти в областта най-вече на инфраструктурата. Не искам да правим грандиозни неща, нека се съсредоточим върху проекти, които да са от полза за възможно по-голям брой жители на нашите общини“, призова Здравко Димитров своите колеги в началото на срещата.

Ремонт и модернизиране на Голямоконарско шосе, което свързва общините Пловдив и , разширяването на Пещерско шосе, което е връзка с Родопи и Стамболийски, както и изграждането на зелена зона между Пловдив и Община Родопи, са най-реалните и изпълними проекти, по които общините могат да кандидатстват съвместно. По предложение на заместник-кмета на Пловдив Пламен Райчев и на Главния архитект Димитър Ахрянов, след приемането на интегрираните планове за развитие на общините, ще бъде сформирана работна група, която да подготвя проектите, с които ще се кандидатства по проекти.

ВИЖ ОЩЕ :  Част от изкуствените езера в Цар-Симеоновата градина вече са пълни с вода и работят.

Предстоят срещи и с други общини, с които може да бъдат реализирани проекти за връзка между регионите.

 

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив