20 C
Пловдив
19 април, 2021

Община стартира на Детската железница

Вижте още

Последвай ни

17,731FansLike
4,250SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Община стартира належащ на Детската железница. В рамките на един месец ще бъдат подменени 300 траверси по трасето на железницата, дълго 950 метра. Ремонтът стартира по изричното настояване на Държавно предприятие „Транспортно строителство и възстановяване“, което ежедневно проверява състоянието на съоръжението.

Реконструкцията ще струва 60 хиляди лева, а от предприятието са поели ангажимент да приключат с дейностите до 15 септември и за първия учебен ден детската железница отново да посреща гости.

Освен подмяната на траверсите, където е необходимо, ще се насипе и нова баластра и ще се отлива бетон, за да се спре ерозията. Заместник-кметът по „ даде символичен старт на ремонтните дейности.

„Детската железница „Знаме на мира“ е открита през 1979 година, като спира да функционира през 1997. От 2007 отново е пусната в експлоатация, а оттогава досега не е правен ремонт на трасето. Тази година Община Пловдив закупи и нова електрическа батерия за локомотива. Влакчето прави по 6 курса на ден, всеки от които трае по близо 25 минути. Работното време е от сряда до неделя, но при заявка се работи и в понеделник и вторник.

ВИЖ ОЩЕ :  Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

 

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„Зелената класна стая“ в начално „П. Р. Славейков“ вече е напълно готова, съобщи кметът на район „“ Иван...

Още новини от Пловдив