fbpx
20 C
Пловдив
4 март, 2021

Общинският кризисен щаб поиска допълнително финансиране за медиците в „COVID – зоните“ в лечебните заведения

Вижте още

По предложение на Съюз за Пловдив и Кауза Пловдив – Общината ще строи ОДЗ в кв. „Съдийски“ и ясли в Кючук Париж

Важни за града инфраструктурни проекти са осигурени с финансиране в общинския бюджет за 2021 г. по предложение на съветниците...

Каназирева за Белащица : Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне

"Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне. Все пак живеем...

Определени са местатата за агитационни материали в Пловдив

Със заповед на кмета на Община Здравко Димитров се определят временни места по райони за поставяне на агитационни...

Последвай ни

16,823ФеновеХаресва ми
4,230АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Общинският кризисен щаб на свое заседание днес възложи на дирекция „Финанси“ да бъдат осигурени средства за допълнително финансово стимулиране на работещите в „COVID – зоните“, които Община Пловдив започна да разкрива. Целта на мярката е да се осигурят необходимите медицински специалисти за безпроблемното им функциониране и своевременно обслужване на гражданите.

До момента „COVID – зоните“ са разкрити в ДКЦ 2, ДКЦ 5, ДКЦ „Изток“ и Медицински център 6 в МБАЛ „“. Продължава организацията по създаването им в останалите диагностично-консултативни центрове. По разпореждане на Общинския кризисен щаб е проведен инструктаж на всички ръководители на здравни заведения за оказване на бърза и адекватна помощ на пациентите, които постъпват в двете общински болници и COVID-зоните с ясен приоритет върху спешните случаи.
В МБАЛ „Свети Мина“ е създадена организация за прием на пациенти и комуникация с останалите лечебни заведения. В изпълнение на заповедта на – Пловдив от понеделник болницата ще заработи с пълния си капацитет от 137 места. Продължава дооборудването на COVID-болницата, в която се лекуват леки и средно тежки случаи на заболели.

Сгъстява се графикът за дезинфекция и почистване в района около болницата. Възложено е да бъдат поставени допълнително пътни знаци, забраняващи престоя и паркирането на МПС пред здравното заведение. Целта е да се гарантира безпроблемният достъп на линейките до сградата. Ще бъде засилено и полицейското присъствие.

„Община Пловдив призовава лекари, медицински сестри и санитари да се присъединят към екипа на общинската болница, за да се укрепи кадровия ѝ потенциал във връзка с усложняващата се обстановка и увеличаване броя на пациентите“, призова изпълняващият длъжността кмет на Пловдив .
Продължават съвместните проверки на екипи на ПОИ, районните полицейски управления и на градския , обществените сгради, магазините, заведенията, ресторантите и игралните зали за спазване на мерките. Най-много нарушения са установени в казината, където има нерегламентирано струпване на хора – над 30 души в помещение.

ВИЖ ОЩЕ :  Определени са местатата за агитационни материали в Пловдив
ВИЖ ОЩЕ :  По предложение на Съюз за Пловдив и Кауза Пловдив - Общината ще строи ОДЗ в кв. „Съдийски“ и ясли в Кючук Париж

 

Новини от Пловдив

По предложение на Съюз за Пловдив и Кауза Пловдив – Общината ще строи ОДЗ в кв. „Съдийски“ и ясли в Кючук Париж

Важни за града инфраструктурни проекти са осигурени с финансиране в общинския бюджет за 2021 г. по предложение на съветниците...

Още новини от Пловдив