20 C
Пловдив
17 април, 2021

Октриват Контактен център за подкрепа на БЧК

Вижте още

Последвай ни

17,715FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в като репортер и редактор от края на 2019г.

Контактен център за подкрепа населението при преодоляване на последиците от пандемията от бе открит днес в Секретариата на Областния съвет на Българския червен кръст от Генералния директор на проф. д-р Красимир Гигов. Той заедно с зам.-кмета по социалните дейности на Община Георги Титюков, зам.-областния управител и директора на БЧК-Пловдив прерязаха лентата на новия център.

„Откриваме една нова дейност благодарение на усилията на младежката организация на БЧК-Пловдив, която е спечелила проект за близо 700 хиляди лева. С тези средства е осигурено оборудването и са наети опитни психолози, които да оказват квалифицирана помощ на нуждаещите се“, заяви проф. Григоров. Проектът се реализира по програмата на БЧК „Дейности в отговор на COVID-19”, финансирана от Американската агенция за международно развитие (USAID) и подкрепена от Международната Федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.
На безплатен телефонен номер 0800 11466 гражданите ще могат да се разговарят конфиденциално с консултанти на организацията и с психолог. В центъра има обособени четири работни места за психолозите.

„Приветстваме създаването на такъв център. Община Пловдив и Българският Червен кръст развиват силно парньорство от много години и ние подкрепяме инициативите на БЧК. Мисля, че той ще помогне на хората да се справят със стреса от пандемията и откриването му е полезно и навременно“, коментира зам.-кметът Георги Титюков. Той припомни, че през м. март миналата година БЧК и общината съвместно разкриха първата гореща линия в страната за оказване на психологическа подкрепа на гражданите в епидемиологичната обстановка.

ВИЖ ОЩЕ :  Спешни мерки за маршрутките по четири линии

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

С японски вишни и кълбовиден ясен разкрасиха два парка в район Южен

С 10 японски вишни се увеличи зеленината в парка до ул. „Георги Кондолов“, който е сред най-предпочитаните места за...

Още новини от Пловдив