20 C
Пловдив
15 април, 2021

Още две болници разкриват отделения за лечение на Ковид-19

Вижте още

Последвай ни

17,707FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на като репортер и редактор от края на 2019г.

Още две болници в се включват в графика за есенно-зимния сезон за обезпечаване на лечението на пациенти с Ковид-19. Това са частните здравни заведения УМБАЛ „ЕВРОХОСПИТАЛ“- Пловдив, където ще бъдат разкрити 20 легла и болница Медлайн – с 10 легла за интензивно лечение. Това съобщи областният управител и председател на ОКЩ , която заедно с д-р Сийка Димчева от РЗИ провери каква е организацията в болница Еврохиспитал.

„Искаме преди есенно-зимния сезон, тъй като очакваме по-голямо напрежение в края на октомври, когато вече са факт и сезонните грипове, Пловдив и региона да бъде максимално добре подготвен. Стремежът ни е да имаме достатъчно на брой легла, но и те да бъдат разпределени равномерно и балансирано в болниците – между такива, които са за пациенти с установен Ковид-19 и за такива, които не са с доказана диагноза. Целта ни е да облекчим и Спешна помощ особено през нощта. Да знаят, къде има легла, как да не се сместват потоците при транспортирането и приемането им. Схемата, която сме възприели за нашия регион е достатъчно на брой болници с не голям брой легла, за да имат възможност за останалата лечебна дейност извън коронавируса, обясни Каназирева.

От своя страна директорът на Еврохоспитал д-р обясни, че секторът за лечение на Ковид-19 ще работи денонощно. Направен е график до края на месеца, но има готовност и за следващите месеци да се обезпечи с кадри. Спазени са всички изисквания в необходимите помещения, осигурени са специални бактерицидните лампи за дезинфекция .Пациентите ще бъдат прегледани първо в приемен кабинет. Осигурен е отделен вход, за да не се смесват потоците

„Смятам, че това, което направихме е добро и на пациентите, които ще се лекуват в нашето лечебно заведение, ще бъдат създадени необходимите условия за лечение. Също така, ние продължаваме да командироваме наши екипи в УМБАЛ св. Георги, за да се обезпечи лечението на интензивните, на тежките случаи, така че този наш ангажимент изпълняваме и до момента и ще продължим да го изпълняваме и в следващите месеци, посочи д-р Димитров.
Областният управител допълни, че е изготвен графика до края на годината с 5 екипа, които дават другите болници, за интензивното отделение в УМБАЛ „“ .

ВИЖ ОЩЕ :  Предстои въвеждането на Монтесори педагогиката и в още една ясла
ВИЖ ОЩЕ :  33- годишен мъж изпотроши устройство за безкасово плащане, полиция го задържа и настани в ЦПЗ

„Ситуацията в областта като организация към момента е овладяна. След случая в социалния дом в Джурково няма огнища. Искам да благодаря на целия екип там. Нито един от работещите хора не се отказа, не се прибра вкъщи и продължи да работи. В тази връзка проведох разговори с проф. , здравния министър, със зам.-министър Жени Начева и д-р от РЗИ , по възможност да им бъде заплатено допълнително възнаграждение за работа с пациенти с Ковид-19, каза Каназирева.

Тя съобщи, че за последните два дни, оздравелите са повече от новозаболелите. 59 души са преборили коронавируса , сред тях са двама лекари и една медицинска сестра. За 48 часа са хоспитализирани 4 пациенти, които са в добро състояние. Общо в отделенията има 66 болни с доказана диагноза, 5 са в интензивни отделения.
На домашно лечение са 289 души, а под карантина 195.
Свободните легла за Ковид -19 са 125, а за интензивни грижи 32.
За изминалите два дни има един починал – жена на 63 години от Пловдив с диабет и хронично белодробно заболяване.

 

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив