Открит урок по неправилно паркиране от ОП „Паркиране и репатриране“ Пловдив

„Ние сме по работа“ само успяха да кажат. После настана суматохата да прикляква пред номера да го крие.“

споделя Борис Цолов

Ето и писмото което е изпратил Борис, до пощата на ОП „ и “ Пловдив, в абв, където голяма част от хората регистрират пощите си за порно сайтове и торенти.

„Уважаеми Госпожи и Господа,
Моля да бъдат вземи мерки по следният казус:

Служителите Ви със служебен автомобил РВ0703РР системно прекарват по-голямата част от работното си време на ул. Йордан Йовков и ул Любен Каравелов. Проблемът не е в това, а в начина по който смятат за нормално да паркират. А това винаги е по възможно най-безумен и нагъл начин, разбира се извършвайки поне 2 нарушения на ЗДП.

Бих искал да Ви дам примери само от днес, които ще онагледя и със снимки, които прилагам, а на Вас оставям да отговорите на следните въпроси:

  1. Вашите служители над закона ли са?
  2.  При изпълнение на служебните задължения имат ли право да нарушават закона?
  3. Ползват ли се автомобилите Ви със статут на такива със специален режим, за които има предвидени изключения?
  4. Смятате ли, че с действията си Вашите служители са пример за това как ние, водачите и гражданите на Пловдив, трябва да спазваме правилата? В това число и тези за паркиране.
  5. Трябва ли да приемам за нормално когато реших да направя забележка на служителят Ви истеричните му крясъци? А заплахи от типа „Ти ще видиш“? Такъв тип поведение ли толерирате сред Вашите служители?

Напомням, че една от причините за хаоса по улиците в гр. Пловдив е, защото всеки спира „само за 5 мин“. Също както и Вашите служители. А полу-прикрити заплахи, като тази по-горе не винаги завършват по най-добрият начин за отправящият ги. Така ли трябва да бъде?

На снимка 1 Вашите служители са паркирали в завой, в зона на кръстовище, на пешеходна пътека. Наистина не се сещам за още нещо, което биха могли да нарушат.

На снимка 2, 3, 4 Вашите служители са паркирали на ул. Йордан Йовков в ляво на еднопосочна улица. Нещо, което не е разрешено по закон, а на конкретната улица нарушителите редовно се санкционират с фиш 50лв.

Не искам да коментирам как само 2 минути по-късно крещяха като диваци на бременна жена, защото и тя си позволи да критикува отношението им.
На тези 3 ситуации станах свидетел само в рамките на 40 мин днес в интервала от 13:10 до 13:50ч. Какво ли биха могли да покажат Вашите служители за цял един работен ден?!

Не на последно място, смятам че служителите на която и да е общинска/държавна структура или служба следва с поведението си да са пример. Това ли е най-доброто, на което са способни Вашите служители?

Очаквам Вашият отговор, както и да бъдат взети мерки по казуса.“