fbpx
Новини Пловдив

Oткрит урок за ученици по повод Международния ден на биологичното разнообразие

Гост на събитието беше кметът на район „Централен“, Георги Стаменов. Организатори бяха район „Централен“, дирекция „Екология и управление на отпадъците“ към Община Пловдив и ОП „Градини и паркове“.

965Прегледа

На 22.05.2019 г. от 15 ч. учениците от 6 Д клас на СУ „Свети Патриарх Евтимий“ участваха в открит урок в общинския разсадник край Пловдив на тема Нашето биоразнообразие, нашата храна, нашето здраве”. Това е и мотото на Международния ден на биологичното разнообразие (IDB) 2019 г., който традиционно се отбелязва вече 26 години.

Заедно с кмета на район „Централен“ , представители на ОП „“ и на дирекция „Екология и управление на отпадъците“ към Община Пловдив децата се запознаха с ролята на биологичното разнообразие за благоденствието на човека. Под формата на​ викторина от въпроси децата научиха​ за особеностите на биоразнообразието, чийто дом е нашия град. Шестокласниците се включиха в изучаването на процеса на  събиране на  семена, отглеждането на фиданки в разсадника, създаването на нови зелени площи и необходимостта от тях за доброто качество на живот, осигуряване на местообитание за множество видове и регулиране на  местния климат.  Денят на учениците премина с много усмивки, затвърдени знания  и приятни впечатления.

Пътуването на участниците до разсадника беше осигурено от фирма „Хеброс бус“ АД, която приветства инициативите за екологично образование на младото поколение.     

Коментари

Забелязано в Пловдив
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Вашият коментар