20 C
Пловдив
16 април, 2021

Чисто нови класни стаи посрещат учениците в Пловдив през новата учебна година

За съжаление нямаме изпратени актуални снимки от новите класни стаии

Вижте още

Последвай ни

17,710FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

През летния период в 36 общински училища бяха извършени текущи , основно свързани с боядисване на класни и учителски стаи, коридори и кабинети; циклене и лакиране на паркети; освежаване на физкултурни салони и съблекални; подмяна на подови настилки; ремонт на отоплителни инсталации; ремонт на санитарни възли; подмяна на врати и др.

Със средства от резерва за нерегулярни разходи, който се заделя от средствата, получени по единни разходни стандарти в община Пловдив, аварийни ремонтни дейности са извършени в училищата: ОУ „Гео Милев“, СУ „Свети Патриарх Евтимий“, ОУ „Васил Левски“, ЕГ „Пловдив“, СУ „Братя Миладинови“, ОУ „Димитър Талев“, ОбУ „Пенчо Славейков“. Дейностите са свързани с ремонт на покривите на основните сгради или на физкултурните салони или в случая на ЕГ „Пловдив“ на общежитието.
За първа година пловдивските училища реализират дейности за реконструкция на спортни площадки и облагородяване на дворните пространства. От община Пловдив 13 училища получиха по Общинската образователна програма 2020-2022г.
В седем общински училища не са планирани и не са извършвани ремонтни дейности през летния период /СУ „Константин Величков”, ОУ „Панайот Волов”, СУ „Симон Боливар”, СУ „Св. Паисий Хилендарски”, ОУ „Алеко Константинов“, ОУ „В. и Кр. Тютюнджан“, НУ „Климент Охридски“/.

Основен ремонт се извършва в ОУ „Захари Стоянов“, свързан с мерки за повишаване на енергийната ефективност – саниране на сградата и смяна на осветлението.
Във връзка с изпълнение на проект BG16RFOP001-1.003-0001 „ – изграждане и обновяване на училища, и ясли в град Пловдив“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ в СУ „Любен Каравелов“ продължават ремонтните дейности. Приключила е пълната реконструкция на сградата на училището, намираща се на ул. „Бранислав Велешки“ №2, стартирани са ремонтните дейности на втората сграда на ул. „Марагидик“ №37. Направена е организация учебните занятия да се провеждат в завършения корпус.
В 33 детски градини са извършени , свързани с ремонт на ВиК и санитарни възли, подмяна на хидроизолация на покрив, газифициране, боядисване на помещения, премахване на пясъчници, облагородяване на дворни пространства и реконструкция на детски площадки.

ВИЖ ОЩЕ :  Част от изкуствените езера в Цар-Симеоновата градина вече са пълни с вода и работят.
ВИЖ ОЩЕ :  Част от изкуствените езера в Цар-Симеоновата градина вече са пълни с вода и работят.

До стартирането на учебната година ремонтните дейности няма да бъдат приключили в ДГ „Захарно петле“ втори адрес на ул. „Ген. Котузов“, където се извършва саниране. Във връзка с реализирането на проект по ОП „Региони в растеж“ ще продължат интервенциите в ДГ „Снежанка“ и ДГ „Перуника“. Направена е организация децата от тези градини да се помещават в други детски заведения.
До края на месец ноември предстои в ДГ „Здравец“ и ДГ „Малина“ да бъдат направени площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата, но това няма да попречи на нормалното протичане на учебните занятия.
Срокът за приключването на всички ремонтни дейности е съобразен с началото на учебните занятия и директорите на образователните институции уверяват, че няма да бъде попречено на нормалното стартиране на учебната година.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив