20 C
Пловдив
15 април, 2021

Отворено писмо до Общинския Кризисен Щаб на гр. Пловдив

Вижте още

Последвай ни

17,707FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Забелязано в Пловдивhttp://zabeliazanovplovdiv.com
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

До Общински кризисен щаб, гр. Пловдив,
,
Социално ангажираните медии,
Широката общественост

Отворено Писмо

Във връзка с публично оповестеното решение на Общинския кризисен щаб, да бъдат отменени “Коледен базар ”, “Коледен панаир на занаятите” и “Фермерските пазари”, ние организаторите им, бихме искали да направим обръщение по този повод и да зададем следните въпроси:

  1. Молим Щабът да направи паралел между действащите Общински пазари и “Руски пазар” от една страна, и “Коледен базар Капана”, “Коледен панаир на занаятите” и ‘Фермерските пазари” от друга, като в следствие да отчете не се ли прилага двоен стандарт в отношението на общинската администрация. Молим щабът да изясни с какво частните коледни пазари са по-опасни от общинските?
  2. Молим Щабът да направи паралел между по-горе изброените частни пазари и магазините Кауфланд, Лидъл, Била, Практикер, Баумакс, Метро, Технополис, Джъмбо заедно с останалите чуждестранни фирми. С какво откритите коледни базари са по-опасни за здравето на гражданите, от магазините на големите вериги? За обществото изглежда, сякаш интересите на заможните чуждестранни лобисти биват защитени, за разлика от прехраната на българските производители, занаятчии и автори.
  3. Молим Щабът да направи паралел между ледената пързалка, намираща се на площад “” и коледните базари. Какво я прави по-безопасна за здравето на гражданите? Тук отбелязваме, че в стремежа си за елиминиране на опасността от заразяване, организаторите на базарите са отменили всякакво културно съдържание, което може да бъде предпоставка за струпване на хора.
  4. Молим Щабът да обясни защо не прилага заповед “РД-01-677/25.11.2020г.” на здравния министър, в която се дава разрешение за провеждане на такива дейности? Какво прави точно коледните базари, така опасни за общественото ?
  5. Молим ръководителите на Щаба, честно и открито да представят конкретните причини, заради които забраняват коледните базари в град Пловдив?
ВИЖ ОЩЕ :  Част от изкуствените езера в Цар-Симеоновата градина вече са пълни с вода и работят.

Молим Община Пловдив за разрешение да бъдат проведени вече организираните коледни базари, като отговорно заявяваме, че ще спазим всички за безопасност. Призоваваме за справедливи и логични решения, за да се избегне ощетяването на трудещи се , заради непредвидимост и непоследователност в управлението на кризата. Припомняме, че не всички хора са на сигурна заплата и лишаването от възможност за реализация на изработеното ще остави много творци и занаятчии без препитание в празничните дни, без перспектива и средства в зимните месеци.

ВИЖ ОЩЕ :  33- годишен мъж изпотроши устройство за безкасово плащане, полиция го задържа и настани в ЦПЗ

Нека Община Пловдив не пренебрегва фактът, че частните организации като “Капана Фест” ЕООД, са заплатили в пълен размер всички за дейността си в сезон “Ковид 2020”, независимо от намаления интензитет причинен от пандемията, без да ползват финансови облекчения или помощ от държавни институции. В подкрепа на нашето искане, прилагаме подаденото заявление за провеждането на “Коледен Базар Капана”, който официално поема отговорността за спазването на всички изисквания наложени със заповед “РД-01-677/25.11.2020г.”, на здравния министър.

Драги управляващи, осъзнаваме отговорността си към здравето на обществото, защото то е нашето здраве и здравето на нашите близки, заради това всички изложители ще бъдат с маски и ще разполагат с дезинфектант за лична, и клиентска употреба. Не отнемайте надеждата, идваща от предстоящите светли празници. Призоваваме ви, бъдете Хора!

Благодарим за разбирането и доверието в нашата дейност.

04.12.2020г., гр. Пловдив

Никола Сивков
управител: Капана Фест ЕООД
е-поща: sivkov.nikola@gmail.com

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив