fbpx
20 C
Пловдив
22 януари, 2021

до Общинския Кризисен Щаб на гр. Пловдив

Вижте още

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие. Регистрираните в Националната информационна система случаи са общо 19717. От...

Регионалният природонаучен музей подарява минерал на всеки малчуган до 7 г. възраст, посетил музея през уикенда

На 23 и 24 януари (събота и неделя) Регионалният природонаучен музей – Пловдив отново ще предостави безплатен вход за...

Пловдивска област е извън червената зона, намаляват се леглата в ковид отделенията

Да се намалят леглата за лечение на Ковид-19 в Пловдив и областта. Това реши  Медицинският щаб на свое заседание...

Последвай ни

16,221ФеновеХаресва ми
4,190АбонатаАбонирайте се
Avatar
Забелязано в Пловдивhttp://zabeliazanovplovdiv.com
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

До Общински кризисен щаб, гр. Пловдив,
,
Социално ангажираните медии,
Широката общественост

Отворено Писмо

Във връзка с публично оповестеното решение на Общинския кризисен щаб, да бъдат отменени “Коледен базар Капана”, “Коледен панаир на занаятите” и “Фермерските пазари”, ние организаторите им, бихме искали да направим обръщение по този повод и да зададем следните въпроси:

  1. Молим Щабът да направи паралел между действащите Общински пазари и “Руски пазар” от една страна, и “Коледен базар Капана”, “Коледен панаир на занаятите” и ‘Фермерските пазари” от друга, като в следствие да отчете не се ли прилага двоен стандарт в отношението на общинската администрация. Молим щабът да изясни с какво частните коледни пазари са по-опасни от общинските?
  2. Молим Щабът да направи паралел между по-горе изброените частни пазари и магазините Кауфланд, Лидъл, Била, Практикер, Баумакс, Метро, Технополис, Джъмбо заедно с останалите чуждестранни фирми. С какво откритите коледни базари са по-опасни за здравето на гражданите, от магазините на големите вериги? За обществото изглежда, сякаш интересите на заможните чуждестранни лобисти биват защитени, за разлика от прехраната на българските производители, занаятчии и автори.
  3. Молим Щабът да направи паралел между ледената пързалка, намираща се на площад “Централен” и коледните базари. Какво я прави по-безопасна за здравето на гражданите? Тук отбелязваме, че в стремежа си за елиминиране на опасността от заразяване, организаторите на базарите са отменили всякакво културно съдържание, което може да бъде предпоставка за струпване на хора.
  4. Молим Щабът да обясни защо не прилага заповед “РД-01-677/25.11.2020г.” на здравния министър, в която се дава разрешение за провеждане на такива дейности? Какво прави точно коледните базари, така опасни за общественото здраве?
  5. Молим ръководителите на Щаба, честно и открито да представят конкретните причини, заради които забраняват коледните базари в град Пловдив?
ВИЖ ОЩЕ :  Започна масовото изследване на учителите с антигенни тестове в Пловдив

Молим Община Пловдив за разрешение да бъдат проведени вече организираните коледни базари, като отговорно заявяваме, че ще спазим всички мерки за безопасност. Призоваваме за справедливи и логични решения, за да се избегне ощетяването на трудещи се българи, заради непредвидимост и непоследователност в управлението на кризата. Припомняме, че не всички хора са на сигурна заплата и лишаването от възможност за реализация на изработеното ще остави много творци и занаятчии без препитание в празничните дни, без перспектива и средства в зимните месеци.

ВИЖ ОЩЕ :  Започна масовото изследване на учителите с антигенни тестове в Пловдив

Нека Община Пловдив не пренебрегва фактът, че частните организации като “Капана Фест” ЕООД, са заплатили в пълен размер всички такси за дейността си в сезон “Ковид 2020”, независимо от намаления интензитет причинен от пандемията, без да ползват финансови облекчения или помощ от държавни институции. В подкрепа на нашето искане, прилагаме подаденото заявление за провеждането на “Коледен Базар Капана”, който официално поема отговорността за спазването на всички изисквания наложени със заповед “РД-01-677/25.11.2020г.”, на здравния министър.

Драги управляващи, осъзнаваме отговорността си към здравето на обществото, защото то е нашето здраве и здравето на нашите близки, заради това всички изложители ще бъдат с маски и ще разполагат с дезинфектант за лична, и клиентска употреба. Не отнемайте надеждата, идваща от предстоящите светли празници. Призоваваме ви, бъдете Хора!

Благодарим за разбирането и доверието в нашата дейност.

04.12.2020г., гр. Пловдив

Никола Сивков
управител: Капана Фест ЕООД
е-поща: sivkov.nikola@gmail.com

Новини от Пловдив

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие. Регистрираните в Националната информационна система случаи са общо 19717. От...

Още новини от Пловдив