Парад на йоркширски териери на киноложките изложби в Пловдив

Специализирана изложба на йоркширски териери ще се състои по време на  финалите за Световната киноложка купа 2018 в  на 20 и 21 октомври. В парада ще се включат над тридесет участници  от четири различни цветови разновидности.

Почитателите на породата ще могат да видят на едно място много елитни екземпляри за първи път след 2012 г., когато е била организирана такава проява от Клуб „Йоркширски териер“.

Това е едни от акцентите в есенното издание на международните киноложки изложби в Пловдив, което е и финал за Световната купа на WCHSA. Претендентите за шампионските титли са над 300 от около 25 породи. Публиката ще има възможност да се запознаят с доста представители на все още рядката порода американско були, интересни и разнообразни като цветове померани – самурен, партиколор и други, съобщиха организаторите от  Българския републикански киноложки съюз. В програмата са включени още  специализирана изложба за българско овчарско куче и Шампионат на Украйна.

Фестивалът на кинологията ще започне в 11.00 ч. на 20 октомври с дефиле на участниците. Веднага след откриването е ред на конкурсите:

  • „Най-добра развъдна двойка”,
  • “Най-добър развъдник”,
  • “Дете и куче”,
  • „Млад хендлер”.

Тогава ще се представят и клубовете за българско овчарско куче.

Международните киноложки изложби за всички породи продължават и на следващия ден. Посетителите могат да проследят и шампионата на Украйна.

Експерти ще дават оценки за породност в събота от 13 ч. и в неделя от 12 часа. Така собствениците на кучета ще получат сертификат за своите домашни любимци.