20 C
Пловдив
20 април, 2021

Първи тестов автобус с новата електронна система за таксуване пусна Община

Вижте още

Последвай ни

17,735FansLike
4,250SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

В транспортната схема на вече се движи един тестов автобус, оборудван с нов софтуер за таксуване. Това заяви пред журналисти заместник-кметът с ресор „“ Тодор Чонов.

Както вече е известно, три фирми кандидатстват за обновяване и надграждане на проект „Модернизация и развитие на устойчив градски в Пловдив“ в частта софтуер. Всяка от тях ще може да оборудва по един автобус, за да демонстрира пред експертите от ОП „“ възможностите на системата си.

По думите на зам.-кмета, изискването е валидирането да става както с досега издаваните билети и карти за градски транспорт, така и с банкови карти и мобилен телефон.

„По този начин сумата за пътуването директно ще бъде отчетена в банковата карта, или ще бъде прибавена към сметката на телефона. Държим и на оборудването на автобусите с датчици, които да ни дадат точна представа за пътникопотока. Това ще помогне при изготвянето на новата транспортна схема на Пловдив, защото ще имаме реална представа за пиковите часове на пътуване с обществен транспорт, както и кои линии са най-натоварени, за да подобрим общинската транспортна схема“, допълни Чонов.

ВИЖ ОЩЕ :  Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

 

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„Зелената класна стая“ в начално „П. Р. Славейков“ вече е напълно готова, съобщи кметът на район „Източен“ Иван...

Още новини от Пловдив