fbpx
20 C
Пловдив
27 януари, 2021

пуска безплатен интернет в автобуси на градския транспорт

Вижте още

Общинският съвет прие намаляване на таксите за децата от подготвителните групи в детските градини

Намаляване на таксата за децата от подготвителните групи гласи проектът за промяна на Наредбата за определянето и администрирането на...

Проблемът с водата в Брестовица не търпи отлагане

Проблемът с наличието на манган в питейната вода на село Брестовица и вариантите за решението му  обсъдиха на среща...

Под 0,2% са положителните антигенни тестове на учителите в Пловдив

Под 0,2% са положителните антигенни тестове на персонала в общинските училища в Пловдив. Това показват данните при изследвани 78%...

Последвай ни

16,286ФеновеХаресва ми
4,190АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Община Пловдив пуска безплатен интернет в автобуси и спирки на масовия . Това съобщи ресорният заместник-кмет Тодор Чонов. В момента пилотно услугата е въведена в един автобус по линия 1 с рег. № РВ5148 СР и на спирката на Тунела – Юг, по посока Сточна гара.

„Докато пътниците чакат или вече се возят, могат да използват безплатния интернет за каквото намерят за добре – да четат, да слушат музика или да правят нещо свързано с тяхното образование, работа или занимание“, обясни Тодор Чонов.

Потребителите трябва да изберат безплатната мрежа, която е с наименование ОКТ Plovdiv Free Wi-Fi, като имат две възможности за регистрация – чрез фейсбук профил или имейл. Услугата се предлага и на английски език.

„Ако някой реши да избере опция през имейл, то той ще стане редовен абонат и ще получава важна информация, свързана с градския транспорт на града”, уточни заместник-кметът.

По думите му това е един от начините за надграждане на проекта за градския транспорт, като стане по-предпочитан за хората. В момента Община Пловдив работи по внедряването на различни начини за закупуване на билети от следващата година, които да бъдат по-удобни и за улеснение на пътниците – чрез картово заплащане, мобилно приложение или SMS съобщение (като при „Синя зона“).

Община Пловдив напомня на пътниците, че в секция „Транспорт“ на сайта plovdiv.bg (https://www.plovdiv.bg/item/transport/) е поместена информация и за маршрутните разписания на автобусите. Във виртуалното табло за масовия градски транспорт са показани спирките, разположени из града. При избиране на дадена спирка хората могат да видят в близкия час автобуси по кои линии ще преминат през нея. Дава се възможност да се търси и по посока на маршрута.

ВИЖ ОЩЕ :  Под 0,2% са положителните антигенни тестове на учителите в Пловдив
ВИЖ ОЩЕ :  Под 0,2% са положителните антигенни тестове на учителите в Пловдив

Според плановете на Община Пловдив безплатен интернет приоритетно ще бъде внедрен по най-натоварените автобусни линии на градския транспорт и по спирките в Централна градска част, както и на тези, при които по-голямата част от пътниците са ученици и студенти.

Новини от Пловдив

Общинският съвет прие намаляване на таксите за децата от подготвителните групи в детските градини

Намаляване на таксата за децата от подготвителните групи гласи проектът за промяна на Наредбата за определянето и администрирането на...

Още новини от Пловдив