Plovdiv Game Jam 2018 – Време е!

Дойде края на януари, а знаете какво означава това – време е за 2018! За последните четири издания бяха изядени много пици, бяха изпити много кафета, бяха измислени над 40 игри и бяха прекарани общо поне 12 безсънни нощи.

На разположение бяха и нови технологии, като Tobii eye tracker, VR reality и 3D принтиране. Имаше много нови запознанства, сполучливи партньорства, невероятна вълна от вдъхновение и огромна доза забавление. Тази година смятаме да продължим в същия дух през последния уикенд на януари – 26,27 и 28, в ТУ – филиал Пловдив.

Първият ден, както повелява традицията ще е изпълнен с лекции, дискусии и презентация, а точно в 17:00 ще бъде обявена официално по целия свят и темата на джама! Plovdiv Game Jam е част от Global Game Jam – най-голямото световно събитие в гейминга и се провежда едновременно в 108 държави. Тук започва и същността на събитието – отборите започват работа по своите игри, а залите осигурени за отборите за отворени денонощно.

За участниците има осигурена храна, за която биват подсещани от доброволците на джама. Следващите две денонощия минават в работа, записи на звуци, рисуване и всякакви други oпити и така до неделя следобед, когато игрите трябва да бъдат завършени и презентирани. Следва гласуване (всички присъствали на презентациите имат това право) и обявяване на победителите.

Лекциите в петък, както и презентациите на готовите игри в неделя, за отврени за всички желаещи, а за ентусиастите и професионалистите, които искат да вземат участие – регистрацията и участието е безплатно.