Пловдивският инспекторат санкционира кабелен оператор за разкопани тротоари

След поредно своеволно прокопаване на тротоарни настилки от „ЦКК“ ООД на 23 юли беше извършена съвместна проверка от инспектори на Пловдивски общински инспекторат, представители на Общинска полиция и Инспекцията по труда.

Нарушението е регистрирано на ул. „Варна“, където работници на „ЦКК“ ООД са извършвали прокопаване на тротоарната настилка с дължина около 35 м с цел разширение на подземната кабелна мрежа. При поредната проверка е установено, че прокопаването се извършва без задължителния договор с район „“, който има ангажимент за възстановяване на прокопаните настилки.

Изискването е регламентирано в Наредба № 2 на Общински съвет – Пловдив. За извършените строително-монтажни работи няма и издаден Протокол за строителна линия и площадка.

Нарушението е поредно, тъй като до момента има констатирани още три прокопавания без издадено разрешение за строеж и без инвестиционни проекти. За тях фирмата е била санкционирана с три акта за установени административни нарушения, които управителят й Иван Христов Гологанов е отказал да получи, въпреки че са правени опити чрез район „Централен“, Четвърто РПУ-Пловдив, както и чрез Районното управление – Асеновград, където е регистриран управителят на „ЦКК“ Пловдив.