20 C
Пловдив
16 април, 2021

Подготвят идеен проект за ново обръщало на градските автобуси в „Прослав“

Вижте още

Последвай ни

17,710FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

ОП „Организация и контрол на транспорта“ се заема с подготвянето на  идеен проект за ново обръщало на градските автобуси в квартал „Прослав“, след което да възложи разработването на техническия проект. Това стана ясно на работна среща в район „Западен“ с участието на кмета , директора на инж. , експерти от районната администрация и общинското предприятие.

„Новото обръщало ще се изгражда по желание на гражданите. Сегашното, което е на ул. „Елин Пеsreshta_obrashtalo_3лин“ – автобусна спирка №1002, нарушава спокойствието на гражданите, тъй като обслужва 4 линии на градския – № 6, 15, 24, 222, и понякога там се струпват по 10 и повече автобуса“, припомни районният кмет.

Именно Димитър Колев предложи промяна на мястото. След одобрение от експертния съвет по предложението бе прието и с решение на . Предвижда се новото обръщало да е в края на ул. „Елена“ в посока към Златитрап. Там ще обръщат и автобусите по линии №17 и 66 след последната спирка №1025 на ул. „Христо Ясенов“, в близост да която също има жилищни сгради.

„Идеята ни е да осигурим място за около 10 автобуса и добри условия за шофьорите, като осигурим , вода и канал. Няма да преместваме спирките“, каза директорът на „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков.

ВИЖ ОЩЕ :  Предстои въвеждането на Монтесори педагогиката и в още една ясла

След като е готов, идейният проект ще бъде съгласуван с Областно пътно управление и с Община Пловдив.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив