20 C
Пловдив
20 април, 2021

Подновяване на събирането на растителните отпадъци от кафявите контейнери – Коматево и Прослав

Вижте още

Последвай ни

17,735FansLike
4,250SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на като репортер и редактор от края на 2019г.

От 1 април Община подновява обслужването на контейнерите за разделно събиране на растителни в кварталите „” и „“.

Разделно събраните растителни отпадъци ще бъдат извозвани на компостиращата инсталация за разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци на Община .

В кафявите контейнери могат да бъдат поставяни всички видове градински (зелени) отпадъци – цветя, трева, листа, отпадъци от подрязване на храсти (без клони), дървени стърготини, както и обелки от плодове и зеленчуци.

С цел производство на качествен компост, в кафявите контейнери не бива да се изхвърлят отпадъци като полиетиленови торби, пелени, санитарни продукти, торбички за прахосмукачки, угарки от цигари и пепел, сготвена храна, месо, риба, млечни продукти, кожа, кости, битова смет, косми, вълна, пера, както и рециклируеми отпадъци от хартия и картон, метали, пластмаса и стъкло. Съдове за разделно събиране на растителни отпадъци с наличие на примеси няма да бъдат обслужвани от екипа но ОП „Чистота“.

Повече информация за функциониране на изградената система, честота и график на обслужване на кафявите съдове, както и за ползите от разделното събиране на растителни отпадъци, може да бъде намерена на сайта на Община Пловдив

ВИЖ ОЩЕ :  Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

Дирекция „“ при Община Пловдив призовава гражданите да се възползват от предоставената им възможност за правилно управление на различните потоци отпадъци.

 

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„Зелената класна стая“ в начално училище „П. Р. Славейков“ вече е напълно готова, съобщи кметът на район „Източен“ Иван...

Още новини от Пловдив