20 C
Пловдив
20 април, 2021

Повече камери и охрана на подлези в Пловдив, „Чистота“ отново премахва драсканици

Вижте още

Последвай ни

17,735FansLike
4,250SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Благодарение на камерите за видеонаблюдение своевременно са установени авторите на най-новата „рисунка“ върху една от мраморните стени в подлеза от северната страна на тунела.

„Творбата“, нанесена с плътен слой спрейове, се появи само ден, след като екип на „Чистота“ за пореден път успя да изтрие с пясъкоструйка драсканиците върху каменните облицовки на подлезpodlezi_5а.

„Премахнахме новата драсканица веднага. Това е част от превантивните за опазването на чиста градска среда – авторите да разберат, че подобно творчество няма шанс дълго да оцелее “, коментира директорът на „Чистота“ Димитър Георгиев.

„Ако някой иска да се изявява като графитър, може да представи проект пред Община   и дори да получи подкрепа при реализацията му на подходящо за целта място“, допълни кметът на район „“ Георги Стаменов.

Междувременно се подобрява координацията между районните кметства, „Чистота“, ОП „Жилфонд“ и ОП „Общински пазари“, което стопанисва част от подлезите. Стаменов съобщи, че тази година се предвижда обновяване на осветлението в подлеза до тунела, а в кратки срокове предстои основно почистване на подовата настилка, която е от естествен камък.

„Тези дни работници на „Чистота“ отново пребоядисаха с фасадна боя цвят „сахара“ подлеза на площад „Съединение“. Скоростно след това отново се появиха драсканици, но бързо ще ги отстраним. И там, и в подлеза до Чифте баня, със сребърен феролит боядисахме перилата на стълбищата“, каза Димитър Гpodlezi_3еоргиев. Освежен е и входът откъм „Баня Старинна“ към подлеза, за чиято голяма реконструкция е изготвен проект.

ВИЖ ОЩЕ :  Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

Все по-разширяващата се система за видеонаблюдение, както и подсилените патрулни двойки от „“ и Общинска полиция, имат сериозен превантивен ефект, смятат Стаменов и Георгиев.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„Зелената класна стая“ в начално училище „П. Р. Славейков“ вече е напълно готова, съобщи кметът на район „Източен“ Иван...

Още новини от Пловдив