Поздравителен адрес на кмета на Община Пловдив Здравко Димитров към пловдивчани по случай 6 септември

Скъпи съграждани,
Уважаеми дами и господа,

За мен е огромно удоволствие като кмет на Пловдив – най-стария жив град в Европа, да Ви поздравя по случай 6 септември – на  България и Празник на град Пловдив.

Преминаваме през големи изпитания и отново имаме нужда да бъдем единни в името на Отечеството.

Поколения българи сме стигнали дотук заради огромната саможертва и смелостта на нашите предци, дръзнали да защитят националната кауза за свободна, независима и обединена България.

Съединението на Княжество България и Източна Румелия е повод за гордост за нас, пловдивчани. Това е нашият огромен принос, който превръща Пловдив в град, обединяващ териториално и духовно българите по тяхната собствена воля. Доказателство за силата на българския дух, единомислие и родолюбие.

Днес пловдивчани изграждаме своя град като водещ индустриален и духовен център на страната, с богато културно-историческо минало, съвременна инфраструктура и с визия за бъдещето. Всяко докосване до Пловдив е среща с най-ценните уроци на Съединението и най-съкровените изяви на българския дух.

Пловдив е градът, в който живеем, работим и творим. Той има специално място в нашите сърца, в сърцата на младите, на нашите деца. Затова нека ги възпитаваме в духа на Съединението, да знаят, да съхраняват и да предават историята ни на следващите поколения.

Пловдив това сме ние, нека бъдем заедно, обединени в този специален ден за нашия град и за България.

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

,
Кмет на Община Пловдив