20 C
Пловдив
16 април, 2021

Каназирева за противоепидемичните мерки в Jumbo

Вижте още

Последвай ни

17,709FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано като репортер и редактор от края на 2019г.

Позиция на областния управител и председател на по повод сигналите за неспазване на противоепидемичните мерки в един от магазините от веригата на „Джъмбо“ в .

„Недупостимо е това което се случи вчера в един от магазините от веригата на „Джъмбо“ в Пловдив. Има ясно и конкретно решение на Областния кризисния щаб за броя на посетителите във всеки хранителен и нехранителен магазин в Пловдив и в областта. Видно е, от всички и снимките в социалната мрежа, че броят на посетителите не е бил контролиран и грубо е нарушено решението на Областния щаб, заяви Дани Каназирева.

Тя допълни, че при установен брой на посетителите – 150, е видно, че те са много повече и е надвишен този брой, както и не са спазени противоепидемичните мерки.

„Затова ще поискам от РЗИ да бъде съставен акт и наложена санкция, а при следващо да бъде затворен магазинът. Съгласна съм с изразеното мнение от повечето граждани, че не може мерките да се спазват от едни, да бъдат затворени заведенията и много други бизнеси и сфери, а в същото време да има подобни случаи в магазините. Това води до риск мерките да не доведат до желания резултат, допълни Каназирева.

ВИЖ ОЩЕ :  Предстои въвеждането на Монтесори педагогиката и в още една ясла

По думите и днес проверките продължават, а всеки един магазин трябва да спазва заповедта на Здравния министър и решенията на Щаба за броя на посетителите. Областният управител обясни, че днес сутринта е провела разговор с управителя на магазин „Джъмбо“ и има уверението, че ще бъдат взети мерки
и посетителите вътре в магазина ще бъдат редуцирани, според решението на Щаба.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив