20 C
Пловдив
16 април, 2021

20 улици вече са преасфалтирани по проекта за Водния цикъл

Вижте още

Последвай ни

17,709FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в като репортер и редактор от края на 2019г.

20 улици вече са преасфалтирани по проекта за , след като са подменени водопроводните и канализационните тръби. По-голямата част от тях се намират източно от ул. „Победа“. Това стана ясно по време на на кмета Здравко Димитров, който заедно със заместниците си и провери напредъка на асфалтирането на улиците в район „“. В карето зад хотел „Санкт Петербург“ вече е положен основен пласт на ул. „Полк. Дрангов“ и са подготвени за съседни улици „Добротич“ и „Драгота“.

Здравко Димитров бе посрещнат от жител на района, които му благодари лично за спазеното обещание преди Нова година да започне асфалтирането в участъка. Те поискаха и основната улица в района – „Полк. Сава Муткуров“, която в момента е с паважна настилка, да бъде асфалтирана. Кметът обаче поясни, че няма възможност за това, тъй като тя е извън обхвата на проекта.

„След Нова година ще продължи работата в участъка на запад, като на дневен ред са двете перпендикулярни улици на „Полк. Дрангов“. Много от хората се притесняват от нивото на дъждоприемните шахти, но ги уверявам, че това е сега при основния пласт асфалт. При полагането на горния пласт те ще бъдат изравнени с нивото на улицата и няма да има проблеми“, поясни Райчев.

Улици, по които са положени основни пластове асфалтобетонова настилка след подмяна на ВиК-мрежите: ул. “Средец” м/у ул. “Оборище” и бул. “”; улици “Самара”, “Стефан Ботев” и “Драгота” между ул. “Победа” и ул. “Средец”; ул. “Баткун”; ул. “Ильо Войвода” между ул. “Самара” и ул. “Баткун”; ул. “Поп Тачо”; ул. “Абоба”; ул. “Сливница”; ул. “Неофит Рилски”; ул. “Гюро Михайлов”; ул. “Полк. Дрангов”.

ВИЖ ОЩЕ :  Предстои въвеждането на Монтесори педагогиката и в още една ясла
ВИЖ ОЩЕ :  Част от изкуствените езера в Цар-Симеоновата градина вече са пълни с вода и работят.

Паважната настилка по ул. “” е възстановена в участъка между ул. “Баткун” и ул. “Братаница”.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив