20 C
Пловдив
12 май, 2021

Представиха проекта за стадион „Локомотив“ в Община

Вижте още

Последвай ни

17,830FansLike
4,260SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Проектантите от „Инжпроект“ ООД, които подготвят техническите проекти за стадион „Локомотив“, представиха в Заседателната зала на Община Пловдив как ще изглежда спортното съоръжение след неговата реконструкция. За четирите трибуни вече са изготвени пълни идейни проекти, като за трибуна „“ е подготвен и технически проект, който днес е входиран в Община Пловдив.

На представянето присъстваха кметът Здравко Димитров, главният архитект на града , заместник-кметовете Пламен Райчев и , общински съветници, фенове на футболния клуб и журналисти.

„Виждам, че сте доволни от проекта и мога да ви уверя, че Общината ще направи всичко възможно в най-скоро време да бъде издадено разрешително за строеж. Аз не деля отборите и винаги съм казвал, че единият отбор не може без другия.

Така, както искам да се построи Колежа, така искам да е готов и стадион „Локомотив“ и да се насладим на хубави мачове на модерни съоръжения“, заяви кметът Димитров след презентацията. Той поясни и какво следва – най-късно до 14 работни дни Община Пловдив трябва да издаде разрешително за строеж, след което има още 14 дни срок за евентуално обжалване и строежът на „Бесика“ може да започне.

През това време проектантите се ангажираха да подготвят технически проекти и за останалите две трибуни, за които са осигурени средства – „Спортклуб“ и Южната трибуна, където са гостуващите привърженици. Именно там са предвидени да бъдат изградени съблекални, които да се ползват при евентуална реконструкция на Централната трибуна в бъдеще.

ВИЖ ОЩЕ :  АКАДЕМИК ПД ОТПАДНА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ, ЩЕ ИГРАЕ ЗА БРОНЗА

Засега за нея няма да има подготвен технически проект, тъй като по площ е почти колкото останалите три и за нея няма осигурено .

ВИЖ ОЩЕ :  Евелин Парасков с три въпроса за кредита

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Умишлено ли крият графика за разкопаните улици в Кършияка

Асен Костов обяви във Facebook по-рано днес, че съкварталците в са готови на нови протести заради Водния проект....

Още новини от Пловдив