Премиера на световноизвестен филм в Пловдив на 13 декември

Stinky Movie е дългогодишна мечта за Христо Петков – основателят на Stinky Socks – българска марка за дизайнерски чорапи, насочени към хората с приключенски начин на живот.

„Искахме да съберем нашето Stinky Family и да им покажем, че у нас Изтокът среща Запада, а възможностите за луди глави като тях са много“.

Именно България е мястото на тяхната историческа среща – тук цялото Stinky Family се събира за първи път и в продължение на четири седмици обикалят страната и намират своите места за каране.

За един от най-добрите от крю-то – Jake Schaible, който прекара в страната повече от месец, най-ярък остава споменът как полицията в Смолян им съдейства като спира движението по пътното платно, за да могат момчетата да правят своите трикове. Той допълни, че първото нещо, което казал на своите приятели от САЩ е, че „ние всички трябва да се върнем там“.

Световната премиера на Stinky Movie се състоя в Big Bear, California преди месец, а в кино-турнето са включени градове от още над 25 държави, част от дистрибуторската мрежа на бранда.

Премиера на световноизвестен филм в Пловдив на 13 декември » Новини Пловдив »

Пловдивската премиера ще се състои на 13 декември, от 18:00 ч. в СКЛАД, Тютюневият град /ул. Екзарх Йосиф № 16/ с подкрепата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Вход свободен !   В допълнение на прожекцията ще присъстват основателите на Stinky Socks, както и продуценти и режисьори на филма Христо и Димо Петкови, които ще разкажат повече за самата продукция и историята на Stinky Socks.

Филмът е продукция на KAMAK FILMS с режисьор Димо Петков. KAMAK FILMS e българска продуцентска къща с опит в заснемането на документални филми и онлайн поредици. Сред постиженията им са редица международни награди за документално и action кино като най-добър документален филм на New York Winter Film Festival 2018 (за филма Burkinabè Rising), специалната награда на UNESCO в Хърватска, както и отличието за човешки права на Амнести интернешънъл на фестивала за документални филми в Сан Вито, Италия.

Премиера на световноизвестен филм в Пловдив на 13 декември » Новини Пловдив »

 

Зад успеха на кампанията стои родната компания Stinky Socks, която Христо основава през 2011 г. Мотото, което следват, е Born in Bulgaria raised in the world by the #stinkyfamily (Родени в България, отгледани по цял свят от #stinkyfamily) и това се потвърждава от , че най-известните чорапи за спорт и лайфстайл се продават на шест континента. Зад бранда стоят редица професионални сноубордисти, фотографи и артисти, които носят българските чорапи и заснемат активностите си с тях.