fbpx
20 C
Пловдив
21 януари, 2021

Проекти за над 100 милиона стартираха в Община Пловдив само тази седмица

Вижте още

Каназирева: Проблемът с водата в Брестовица не търпи отлагане, държавата ще помогне за изграждането на нов водопровод

Областният управител заяви пред жителите на село Брестовица, че имат пълната й подкрепа при разрешаването на проблема...

Частично облекчават мерките в Пловдив

Със заповед на кмета от утре на територията на Община Пловдив се привежда в изпълнение  Заповед №...

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие.

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие. Регистрирани в Националната информационна система са...

Последвай ни

16,221ФеновеХаресва ми
4,190АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

На 13 юли, понеделник, стана ясно, че правителството отпуска 17 милиона лева за строителството на нова детска клиника към УМБАЛ „Свети Георги“ в града. С тях ще бъде реализирано строителството на 7-етажна модерна сграда, която ще бъде свързана с топла връзка към съществуващата болница и ще представлява цялостен педиатричен и онкохематологичен комплекс. Проектът бе представен пред министъра на финансите в оставка и председателите на парламентарните комисии по здравеопазване и по бюджет и финанси – д-р Даниела Дариткова и Менда Стоянова.

Ден по-късно кметът на Пловдив обяви, че е договорено и финансирането за изграждане на локалните платна на пътя Пловдив-Асеновград, което е в размер на 18 милиона лв. Участъкът, който бе изграден по времето, когато Димитров бе областен управител, ще бъде изцяло осветен, а локалните платна ще облекчат още трафика по него.

В сряда в биоградинката до Гребния канал бе даден старт на проекта „Младежки център Пловдив–мощен фактор за местно развитие”, който е на стойност над 2 милиона лева. Той е по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г., а целите му са повишаване на уменията на младите хора от шест населени места в областта в новите условия.
Същият ден стана ясно, че започва строителството и на последната част от югоизточната тангента на Пловдив, която ще свърже пътя Пловдив-Асеновград с пътен възел „Скобелева майка“ и ще осигури транзитна връзка на идващите от Смолян и Асеновград с автомагистрала Тракия. Участъкът е с дължина 4,5 километра и за него са заделени 36 милиона.

В четвъртък кметът откри строителството на Център по растителна системна биология и биотехнология на УХТ-Пловдив, в който инвестицията е за 30 милиона лева. От тях 15 милиона идват от Европейския съюз, а останалите са бюджетни средства.
На среща с граждани, при проверка на стартиралия Воднен проект на гр. Пловдив на стойност 120 млн. лв. в петък, премиерът Бойко Борисов обеща правителството да отпусне 10 милиона за нова сграда на Образцовата математическа гимназия. Училището чака за сграда вече 30 години.

„Благодаря на правителството за финансовата подкрепа, която ни оказва. Благодарение на средствата, които се отделят за Пловдив, градът е един от най-динамично развиващите се у нас в последните години. Това е и оценка за усилията ни като местна власт към подобряване качеството на живот на хората тук. Нека не забравяме, че бяха отпуснати и 37 милиона лева за строеж на стадионите в града, работим и по други големи инфраструктурни проекти, които да са от полза за хората в следващите 50 години и се надяваме с помощта на правителството да ги реализираме“, заяви кметът Здравко Димитров.

Новини от Пловдив

Каназирева: Проблемът с водата в Брестовица не търпи отлагане, държавата ще помогне за изграждането на нов водопровод

Областният управител Дани Каназирева заяви пред жителите на село Брестовица, че имат пълната й подкрепа при разрешаването на проблема...

Още новини от Пловдив