20 C
Пловдив
15 април, 2021

Проф. Пламен Моллов, ректор на УХТ: Имаме готовност да стартираме обучението по програма на OIV през учебната 2021/2022

Вижте още

Последвай ни

17,705FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в като репортер и редактор от края на 2019г.

Проф. д-р инж. е ректор на Университета по хранителни технологии // от началото на 2020 година. Роден е в на 9 септември 1958 г. Завършва Висшия институт по хранително-вкусова промишленост през 1984 г. със специалност „Технология на животинските хранителни продукти, консервирането и общественото хранене“. Минава през всички научни нива и през 2009 г. защитава професура. За периода 1999 – 2016 г. ръководи катедра „Консервиране и хладилна технология“ в УХТ. 

Има редица специализации в България, Германия, Белгия, Холандия, Великобритания. Автор и съавтор е на многобройни книги и научни публикации в областта на храните. 

Два мандата е народен представител в 39-ото и 40-ото Народно събрание. Шест години ръководи Националната лозаро-винарска камара, след което две години е изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните.

– Проф. Моллов, за почти година на ректорския пост, какво се промени в УХТ?

– Промяна – това е думата на 2020 г. Светът около нас се промени пред очите ни и тази промяна засегна всички измерения на нашия живот – професионално и лично, емоционално и физически.

Удовлетворен съм, че независимо от трудностите, породени от пандемичната криза, заедно с моя екип успяхме да реализираме съществена част от управленската програма, с която бях избран за Ректор. Постигнахме изключително висока мобилизация на ресурсите и мотивация в работата, в резултат на което осигурихме спокойствие и сигурност за преподавателите и студентите. Бих искал да им благодаря сърдечно, както и на служителите от администрацията, за всеотдайната работа.

Заедно успяхме чрез активна публичната комуникация, организация на инициативи и събития да позиционираме УХТ  като образователен лидер в сферата на хранителната и индустрия и туризма.

ВИЖ ОЩЕ :  Възстановяват Алеята на космонавтите на Бунарджика
ВИЖ ОЩЕ :  Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

– Как се отрази COVID-кризата на университета? Смятате ли, че работата на УХТ вече е много различна и това се дължи на пандемията?

– Да, без съмнение дигиталната трансформация в нашия университет вече е необратим процес… И това е в резултат от COVID-кризата. За всички колеги днес е абсолютно безспорно, че трябва да свикнем с дистанционното обучение в електронна среда, с разработването и прилагането на авангардни модели и методи за онлайн общуване със студентите, с внедряването на утвърдени софтуерни продукти във всяка управленска дейност.

– Кога ще започне обучението по програмата на OIV в УХТ?

– С Генералния секретар на OIV, г-н Пау Рока, сме в непрекъсната комуникация, а на експертно ниво се обсъждат съответно дизайнът и съдържанието на програмата Master of Science of Wine Management. Въпреки обективните обстоятелства, които забавят всички международни проекти, от наша страна има висока степен на готовност да стартираме през учебната 2021 – 2022 г.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив