20 C
Пловдив
15 април, 2021

Какви са проблемите на МБАЛ „Св. Мина“ в и какви са възможностите за дофинансиране

Вижте още

Последвай ни

17,705FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Какви са проблемите на МБАЛ „Св. Мина“ и какви са възможностите за дофинансиране на дейностите, свързани с лечението на ковид пациенти обсъдиха днес на среща зам.-кметът и управителят на проф. д-р .

На срещата присъстваха главният секретар на НЗОК Емил Велчовски, директорът на РЗОК- Йорданка Караиванова, директорът на дирекция „“ д-р Калин Калинов и управителят на МБАЛ „Св. Мина“ проф. д-р Петър Петров. Срещата беше инициирана от кмета във връзка с преобразуването на общинската болница.

Договорено беше общинската болница да получи допълнително финансиране, за да може да осигури адекватно и навременно лечение на постъпващите пациенти с Ковид. „Подкрепям напълно решението на РЗИ-Пловдив за редуциране броя на леглата в МБАЛ „Св. Мина“ от 137 на 60, защото това са реалните възможности на болницата“, заяви проф. Салчев.

Според него общинските болници имат своята важна роля в здравеопазването и затова трябва да им бъде дадена възможност да се развиват. В тази връзка той подкрепи плановете на МБАЛ „Св. Мина“ и МБАЛ „Св. Панталеймон“ да кандидатстват пред НЗОК за разкриване на нови дейности от 2021 г.

ВИЖ ОЩЕ :  33- годишен мъж изпотроши устройство за безкасово плащане, полиция го задържа и настани в ЦПЗ
- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив