20 C
Пловдив
17 април, 2021

Община Пловдив отделя 350 000 лв. за облагородяване на училищните дворове

Вижте още

Последвай ни

17,715FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Община стартира приема на документи за кандидатстване по подпрограма „Проектиране и изграждане на нови спортни площадки и/или и сертифициране на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските “, част от „Общинска образователна програма за периода 2020-2022 г“. Програмата се реализира за втора поредна година.

През настоящата 2021 година ще бъдат разпределени средства в размер на 350 000 лв., като финансирането на проекти ще бъде извършено в два етапа – първи и втори. Всеки от тях ще е с от 175 000 лв.

По програмата се предвиждат следните дейности: на външни площадки и съоръжения, включително и тяхното оборудване, изграждане на открити спортни площадки, огради и осветление, и облагородяване на дворните пространства в общинските училища на територията на Община Пловдив.

Допустими кандидати за са всички общински училища, находящи се на територията на общината. Максималният размер на финансовата помощ от страна на Община Пловдив за подаден от кандидата проект е в размер на до 80% от допустимите разходи, но не повече от 40 000 лв.

ВИЖ ОЩЕ :  Каназирева: Най-ценният опит, който получих, бе тук, в Областна администрация Ще продължа да отстоявам обществения интерес

Срокът за кандидатстване за първия етап по програмата е до 29.04.2021 г.
Интересът към програмата през изминалата година беше изключително висок. Постъпилите проекти през 2020 г. бяха на стойност 776 000 лв. при осигурено финансиране в размер на 400 000 лв. С получените средства 12 общински училища модернизираха спортната база или облагородиха дворните пространства.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

С японски вишни и кълбовиден ясен разкрасиха два парка в район Южен

С 10 японски вишни се увеличи зеленината в парка до ул. „Георги Кондолов“, който е сред най-предпочитаните места за...

Още новини от Пловдив