20 C
Пловдив
17 април, 2021

Промени в движението заради кукерски празници в „Прослав“ и „Коматево“

Вижте още

Последвай ни

17,715FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на като репортер и редактор от края на 2019г.

Част от ул. „Елин Пелин“  в квартал „“ се затваря за движение на пътни превозни средства на 13 март (събота), съобщават от ОП „“.

Ограничението обхваща отсечката между улиците „Битоля“ и „Вяра“ за времето от 11:00 до 13:00 часа, когато в „Прослав“ ще се състоят „Кукерски игри“ по случай Сирни заговезни.

От 11:00ч. до 14:00 ч. се променят маршрутите на автобусни линии №6, 15, 17, 24, 66 и 222 от основния вътрешноградски транспорт. В посока към „Прослав“ те ще се движат, както следва: ул. „Борис Петров”, спирка №179 – ул. „Борис Петров” №12, десен завой по ул. „Елена”, спирка №485 – между ул. „Борис Петров“ и ул. „Тих кът“, направо по ул. „Елена“, спирка №1002 (последна), обръщалото.

В обратна посока: спирка №1002 – кв. „Прослав“, ул. „Елена“, спирка №487 – ул. „Елена-юг“, ляв завой по ул. „Борис Петров”, ляв завой по ул. „Просвета”, спирка №436 – срещу „Филипополис”,  и  по  маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.

На 14 март (неделя) по случай Сирни заговезни се организира и в квартал „“. Заради традиционното кукерско шествие от 13:00 до 14:30 часа поетапно ще бъде спирано движението на ППС, както следва:

– по ул. „Коматевско шосе“ – от път II-86 (околовръстния път) до кръстовището с ул. „Лозарска“ и ул. „Захаридово“;

– по ул. „Захаридово“ – от кръстовището с ул. „Коматевско шосе“ до кръстовището с ул. „Асенова крепост“;

– по ул. „Асенова крепост“ – от кръстовището с ул. „Коматевско шосе“ до кръстовището с ул. „Захаридово“.

ВИЖ ОЩЕ :  График за машинното миене на пловдивските улици от 19 до 23 април
ВИЖ ОЩЕ :  Спешни мерки за маршрутките по четири линии

Заради празничните прояви  маршрутите на линии №1, 20 и 27 от временно се променят. От 11:30 до 12:30 часа в посока към „Коматево“  автобусите ще се движат, както следва: ул. „Коматевско шосе”, спирка №27 – „Коматевско шосе”№75, наляво по ул. „Захаридово“, надясно по ул. „Асенова крепост“ – последна спирка, източно от обръщалото.

В обратна посока: ул. „Асенова крепост“ – последна спирка, източно от обръщалото, направо по ул. „Захаридово“, надясно по ул. „Коматевско шосе“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.

От 12:30 до 14:30 часа автобусите ще се движат по утвърдените маршрути.

Организацията и контрола на движението, както и охраната по време на двете събития, ще се осъществява от Областната дирекция на . Всички участници в празниците са предупредени да спазват стриктно противоепидемичните срещу разпространението на коронавируса и да спазват дистанция от 1,5 метра.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

С японски вишни и кълбовиден ясен разкрасиха два парка в район Южен

С 10 японски вишни се увеличи зеленината в парка до ул. „Георги Кондолов“, който е сред най-предпочитаните места за...

Още новини от Пловдив