20 C
Пловдив
19 април, 2021

Засилени за спазването на противоепидемичните мерки в търговските вериги

Вижте още

Последвай ни

17,730FansLike
4,250SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Засилени проверки във всички хранителни и нехранителни магазини в Пловдив и областта ще извършват контролните органи през почивните дни и предстоящите празници, съобщи . По думите й организацията е направена, като основно тежестта ще падне върху и , но с екипи ще участват и Областната дирекция по безопасност на храните, Комисията за защита на потребители и РД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Ще се следи дали се спазват противоепидемичните , да няма струпвания пред търговските обекти, дали има дистанция между чакащите граждани и дали вътре в магазините се спазва решението на Областния кризисен щаб от 26 октомври за допустимия брой посетители.

Областният управител коментира, че днес отново са проведени разговори със всички управителите на хранителни и нехранителни вериги на територията на областта, които според заповедта на ЗМ работят, и са дадени указания.

„48 са магазините, с които от Областния щаб сме в непрекъсната комуникация. Имам тяхното уверение, че ще се справят с организацията и няма да има пропуски. Трябва да е ясно обаче, че при нарушения няма да има компромиси. Ще бъдат налагани санкции, както на юридически, така и на физически лица, а при последващи нарушения ще се затварят търговски обекти, категорична е Каназирева.
Тя допълни, че голяма част от магазините са създали ред и строго следят дали и гражданите спазват мерките. Навсякъде има дезинфектанти, охраната на обектите следи за броя на посетителите, дават се указания към гражданите.

„Отново апелирам – да бъдем внимателни и отговорни, за да бъдат и предстоящите празници спокойни за всички. Ако сами не желаем да се пазим и нямаме съзнанието да го правим – мерките няма да дадат положителен резултат, каквито и проверки да се правят. Затова отново моля гражданите, да спазват мерките, а ако самите те установят нарушения да сигнализират органите на реда и Областния кризисен щаб, призова Каназирева.

ВИЖ ОЩЕ :  Здравко Димитров инспектира ремонта Околовръстното шосе
ВИЖ ОЩЕ :  Здравко Димитров инспектира ремонта Околовръстното шосе

Тя съобщи още, че от началото на декември и МВР са извършили 847 съвместни проверки за спазване на противоепидемичните мерки в хранителни и нехранителни обекти. Областната дирекция по безопасност на храните – 30 проверки. От полицията са връчили 2170 предупредителни протокола, а от Инспекцията по труда – 41 предписания.

 

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„Зелената класна стая“ в начално „П. Р. Славейков“ вече е напълно готова, съобщи кметът на район „Източен“ Иван...

Още новини от Пловдив