Работата по възстановяване на хълм Бунарджика стартира

На 17.10.2018г. кметът на район „Централен“ и инж. Костадин Терзиев, представител на „Драгиев и Ко.“ подписаха договора за възлагане на по проекта за възстановяване на хълм . На подписването присъства и зам.-кметът по строителството в район „Централен“ . Договорът има срок на изпълнение края на 2019г. тъй като реализацията зависи от редица фактори.

Работата по възстановяване на хълм Бунарджика стартира » Новини Пловдив » арх. Пламена Андонова

 

„Бихме искали дейностите да приключат още през пролетта на 2019 г., тъй като паркът е любимо място на пловдивчани през топлата част от годината. Още сега има интерес от страна на културни оператори за организиране на събития на Бунарджика, надяваме се работата да върви по план,“

– коментира районният кмет.

Максималната стойност за изпълнението на дейностите по договора е 2 млн. лв. Те включват: облагородяване на алейната мрежа и на съществуващата инженерна инфраструктура, осигуряване на достъпна среда, обезопасяване и укрепване, информираност на гражданите посредством табели и указания.

 

Работата по възстановяване на хълм Бунарджика стартира » Новини Пловдив » арх. Пламена АндоноваНапомняме, че разработеният от „Ателие ДУО“ с автор арх. Пламена Андонова план беше представен на обществеността през м. август тази година. Тогава Георги Стаменов увери всички присъстващи, че цел на проекта е да се възстанови изцяло оригиналния облик на парка, както и че регулационният план не позволява външна намеса и строителство в парка.

Можете отново да гледате излъчванто на живо на общественото тук :