20 C
Пловдив
15 април, 2021

Пробивът „“ стартира на Ивановден

Вижте още

Последвай ни

17,707FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в като репортер и редактор от края на 2019г.

Дългоочакваният старт на строителните работи по изграждане на връзката ще бъде на 7 януари. Това бе решено днес на работна среща на обекта, в която участие взеха кметът , неговите заместници Пламен Райчев и Тодор Чонов и представител на фирма изпълнител.

Цялата документация за обекта вече е налице, получено е и съгласувателното становище от , които имаха дребни забележки по проекта, но те вече са отстранени.

Строителните дейности ще протекат в три етапа, като първия е разширението на улица „Модър“.

„В първите дни ще трябва да бъде разчистен терена западно от сега съществуващото платно на улицата, за да се подготви нейното разширение. По проект „Модър“ е проектирана с две платна, широки по 7,50 метра, с по две ленти, с разделителна ивица по средата и с тротоари по 2,30 метра от двете страни“, обясни Пламен Райчев.

Вторият етап предвижда реконструкцията и разширението на улица „Царевец“ до кръстовището с „

Там ще бъдат изградени и локални платна към УМБАЛ „Каспела“ и ул. „София“.

В третия етап ще бъде направен и пробивът под жп линията – София.

„Оставяме пробива в последния етап, тъй като ще трябва да се разруши пасарелката, която сега осъществява пешеходната връзка между районите „“ и „Западен“. Тя обаче е точно върху подземното трасе и няма да бъде запазена. Ще се помисли за временно осигуряване на възможност на пешеходците да преминават, докато текат строителните дейности, а след това ще могат да използват тротоарите, предвидени в пътната връзка“, заяви кметът Здравко Димитров при огледа днес.

ВИЖ ОЩЕ :  Част от изкуствените езера в Цар-Симеоновата градина вече са пълни с вода и работят.
ВИЖ ОЩЕ :  Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Проектът е на обща стойност 11,5 млн. лв., като средствата за първия етап са в размер на 4,5 млн. лева и ще бъдат планирани в бюджета на Община Пловдив за 2021 г.

 

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив