20 C
Пловдив
15 април, 2021

Район „Централен“ с реконструкция на поредно междублоково пространство

Вижте още

Последвай ни

17,707FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Забелязано в Пловдивhttp://zabeliazanovplovdiv.com
Забелязано в предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Район „“ започва облагородяване на междублоковото пространство, заключено в карето между бул. „Цар Борис III Обединител“ №155 и 157,  ул. „Богомил“ №1 и ул. „Цар Асен“. Затова се разбраха живеещите в зоната по време на с районния кмет Георги Стаменов и главния инженер на района Надежда Петрова.

„По изрична молба на жителите и поет ангажимент от районната администрация, вече е изготвен проект и осигурено за реконструкцията“, посочи кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Планира се участъкът да се преасфалтира, да се реновират ВиК инсталацията и дъждоприемните шахти, да се ремонтира тротоарната настилка и да се постави ново осветление. Предстои да се възстановят тревните площи и да се засадят нови широколистни дървета. Предвидено е и изграждането на за автомобилите на живущите.

„Щастлив съм, че хората от този микрорайон, който не е реконструиран от строителството на блоковете им, ще имат нова и модерна инфраструктура. С реализацията на този проект район „Централен“ продължава устойчивата си политика за благоустрояване на междублокови пространства“, коментира кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

ВИЖ ОЩЕ :  Част от изкуствените езера в Цар-Симеоновата градина вече са пълни с вода и работят.
- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив