20 C
Пловдив
19 април, 2021

Ремонтите дейности на пътя – Пазарджик приключват до дни

Вижте още

Последвай ни

17,731FansLike
4,250SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

и директорът на Областно пътно управление – инж. инспектираха ремонтните дейности на пловдивския участък от републиканския път до Пазарджик.

„Изключително много се радвам, че този ремонт беше придвижен, тъй като пътят не е ремонтиран от 1989г. Участъкът беше компрометиран, с пукнатини и пропадания, а той свързва две области – Пазарджишка и Пловдивска област. Освен това пътят служи и като обходен път, когато магистралата е затворена, “ – коментира областният управител.

Инж. Калев допълни, че при ремонта са подобрени всички характеристики като отводняване, ландшафтно оформление, поставен е три пласта асфалт, изградени са нови банкети.

„Освен основното трасе, което е реконструирано са ремонтирани и мостовите съоръжения. Предстои да се направи новата вертикална и хоризонтална маркировка, да се поставят пътните знаци, за да се гарантира и безопасността на пътя, поясни инж. Калев.

„Това е един изключително натоварен участък и този ремонт беше изключително важен за нашата област, заключи Каназирева.
Очаква се до 9 септември ремонтът да приключи и пътят да бъде отворен за движение.
Общата дължина на участъка е близо 15 километра, като инвестицията е за около 18 милиона лева, ocигypeна oт бюджeтa нa Aгeнция „Πътнa инфpacтpyĸтypa“.

ВИЖ ОЩЕ :  Здравко Димитров инспектира ремонта Околовръстното шосе

 

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„Зелената класна стая“ в начално училище „П. Р. Славейков“ вече е напълно готова, съобщи кметът на район „Източен“ Иван...

Още новини от Пловдив