20 C
Пловдив
15 април, 2021

70 планови и 40 извънредни в Пловдив

Вижте още

Последвай ни

17,705FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

През месец ноември експертите на (РИОСВ – Пловдив) извършиха 70 планови и 40 извънредни проверки. Те реагираха своевременно на  55 сигнала на „зеления телефон“ и на 10 писмени жалби.

В рамките на проведения контрол през месеца са дадени 30 предписания за отстраняване на констатирани нарушения, съставени са и шест акта за установяване на административни нарушения (АУАН). Акт е издаден на биоцентрала за неизпълнение на задължително предписание, друг е наложен на фирма, нарушила Закона за чистотата на атмосферния по отношение на изискванията за флуорсъдържащи парникови газове. Два акта имат и фирми, нарушили Закона за водите – едната за ползване на воден обект без да има издадено разрешително за заустване, а втората – за заустване на отпадъчни води над нормите, заложени като индивидуални емисионни ограничения. Дружество е получило акт за разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие, а друго – за извършване на дейности по транспортиране на без разрешителен документ за това.

През месеца директорът на РИОСВ-Пловдив е издал и шест наказателни постановления, с които на нарушителите са наложени санкции и в общ размер на 34 000 лева. Екоинспекцията е наложила и санкция в размер на 10 000 лева на оператор с издадено комплексно разрешително за установено неизпълнение на условията в него. За периода е предприета една принудителна административна мярка – издадена е заповед за преустановяване дейността на дружество, извършващо изземане на инертни материали от коритото на река Марица.

Голяма е активността на инспекцията по отношение на превантивната дейност. За ноември са процедирани 207 предложeния, планове, програми и проекти, касаещи бизнеса, местната власт и държавните горски стопанства, включително и такива, с които се кандидатства по различни финансови механизми. Издадени са 5 разрешителни документа за дейност с отпадъци и 18 регистрационни документи по Закона за управление на отпадъците.  Експерти от РИОСВ – Пловдив са взели участие в 7 държавни приемателни комисии, на които са приети 6 обекта.

ВИЖ ОЩЕ :  Предстои въвеждането на Монтесори педагогиката и в още една ясла
ВИЖ ОЩЕ :  Възстановяват Алеята на космонавтите на Бунарджика

За осигуряване на обществен достъп и публичност на информацията за месеца са публикувани 320 документа на интернет страницата на РИОСВ – Пловдив, а по Закона за достъп до обществената информация е предоставена такава на четири заинтересовани лица.

През ноември екоинспекцията прие изпълнението четири малки екопроекта за облагородяване на дворове на учебни заведения и обществени пространства в Пловдивска област, финансирани от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Подробен отчет за м. ноември 2020 г. е публикуван на сайта на РИОСВ – Пловдив.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив