fbpx
20 C
Пловдив
4 март, 2021

Община Пловдив кандидатства по европрограми за цялостен ремонт на Рогошко шосе

Подготвят се проекти със съседните общини и за Голямоконарско и Пещерско шосе

Вижте още

Каназирева за Белащица : Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне

"Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне. Все пак живеем...

Определени са местатата за агитационни материали в Пловдив

Със заповед на кмета на Община Пловдив Здравко Димитров се определят временни места по райони за поставяне на агитационни...

Кампания за подпомагане кастрацията на домашни кучета и котки

От днес- 1 март - стартира инициатива, с която Община Пловдив ще поощри собствениците на домашни кучета и котки,...

Последвай ни

16,823ФеновеХаресва ми
4,230АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

По предварителни разчети 14 млн. лв. са необходими за цялостната реконструкция на Рогошко шосе в участъка на Община , съобщи кметът Здравко Димитров.
Той заедно с зам.-кмета по строителство и кмета на район „Северен“ провериха днес състоянието на шосето, което след зимата бе осеяно с огромни дупки и се наложи по спешност да бъдат закърпени.

По думите на кмета пътят не е ремонтиран от миналия век и всяка пролет там, заради интензивния тежкотоварен , се появяват опасни дупки. Пътят не е проектиран за толкова голямо натоварване и затова ние, съвместно с Община , ще кандидатстваме по програмите за свързаност между общините на ЕС, за да се направи цялостна реконструкция и рехабилитация на Рогошко шосе.

„Проектирането му е разделено на два етапа. Първият включва основен ремонт на пътната артерия от моста на Адата до землището на град Пловдив при запазване на габаритите“, обясни Пламен Райчев.

Дейностите предвиждат изграждане на ВиК мрежа, ново улично , озеленяване, велоалея и поставяне на нова тротоарна настилка. Пътят ще бъде проектиран и изграден, така че да отговаря на изискванията за преминаване на интензивен от тежкотоварни камиони.

Кметът Здравко Димитров съобщи също, че през следващия програмен период ще се кандидатства за ремонта на Голямоконарско шосе, което свързва общините Пловдив и „Марица“ и е на обща стойност 43 млн. лв. като в нашата част е 16 млн. лв. Ще се кандидатства и за разширяването на Пещерско шосе, което ни свързва с общините „“ и Стамболийски.

ВИЖ ОЩЕ :  Определени са местатата за агитационни материали в Пловдив

Новини от Пловдив

Каназирева за Белащица : Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне

"Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне. Все пак живеем...

Още новини от Пловдив