С няколко инициативи стартира седмицата на мобилността в „Южен“

Днес  ученици от Професионална гимназия по машиностроене  и ученици от Професионална гимназия по механотехника „Проф. Цветан Лазаров“  посетиха базата за производство на велосипеди в район „Южен“ , където експерти от дирекция „ЕУО“ при  Община Пловдив и експерти от Екологията на район „Южен“ разясниха екологичните предимствата на младежите от 12 клас за устойчевите начини на предвижване в града и ползите от промяната на поведението ни по отношение на транспорта в градска среда.

По- късно с любезното партньорство на ДП  „НКЖИ“ ученици от 5 клас на СУ „Константин Величков“ разгледаха музея по железопътен моделизъм. Там им  бе разяснено за предимството на железопътния транспорт пред автомобилния с цел намаляване на вредните емисии в атмосферния въздух и подобряване на шумовото натоварване в градска среда.

На 21.09.2018 г. от 9,30 . предстои ежегодното състезание с велосипеди на обособената площадка за безопасност на движението намираща се на ул. „Скопие“ с ул. „Горно броди“ , както и състезание за рисунка на асфалт от 10.00 ч. на ул. „Кичево“.

„ Надявам се и тази година да вземат участие много ученици от училищата в район „Южен“, където всеки ще може да покаже своя талант и  своя поглед за опазването на околната“

-сподели кмета . Темата  тази година е „ Комбинирай, Движи се“, като са предвидени награди за участниците.

С няколко инициативи стартира седмицата на мобилността в „Южен“ » Новини Пловдив » Борислав Инчев