20 C
Пловдив
17 април, 2021

Ваксинационен център отвори врати и в бившия Спортен диспансер

Вижте още

Последвай ни

17,715FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано като репортер и редактор от края на 2019г.

В Медицински център „Рехабилитация и спортна медицина I Пловдив“ (бившия Спортния диспансер) бе открит имунизационен център в услуга на пловдивчани, които искат да се ваксинират, съобщи управителят д-р .

„В момента разполагаме с продукта на „Астра Зенека“ и поставяме от него. До дни очакваме доставка от -Пловдив и на РНК , по-конкретно на Pfizer/BioNTech“, обясни д-р Глигоров.

Преди поставянето на инжекцията всеки пациент може да си направи бърз антигенен тест за COVID-19. Той не е задължителен, но е препоръчителен за спокойствие на хората, обясниха от лечебното заведение.

Всички ваксинирани изграждат първичен имунен отговор, който обаче не ги предпазва изцяло и те все още могат да бъдат заразени. Затова е нужна и втора среща с ваксината, а до това време имунизираните трябва да се пазят.

Ваксинационният коридор е отворен от 12 до 14 ч. всеки работен ден при строго спазване на противоепидемичните . Необходимо е предварително записване на телефони: 032/643902, 032/644049. МЦ ”РСМ -I Пловдив” се намира ул. „Владивосток“ № 18, малко преди входа на .

ВИЖ ОЩЕ :  График за машинното миене на пловдивските улици от 19 до 23 април
- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

С японски вишни и кълбовиден ясен разкрасиха два парка в район Южен

С 10 японски вишни се увеличи зеленината в парка до ул. „Георги Кондолов“, който е сред най-предпочитаните места за...

Още новини от Пловдив