20 C
Пловдив
16 април, 2021

40 са преборилите Covid-19 през последните три дни в област Пловдив

Вижте още

Последвай ни

17,710FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Към днешна дата общият брой на пациентите с COVID-19, жители на пловдивска област, е 1101. По данни на РЗИ оздравелите пациенти са 544, като 40 са преборили заболяването през последните три дни. На домашно лечение са 404. Под карантина са 573 лица.

От всички потвърдени случаи до момента в отделенията за коронавирус са хоспитализирани 134 -ма, от тях с потвърдена диагноза са 117 болни. Двама пациенти са на интензивна терапия. За изминалите три дни са приети на болнично лечение 6 -ма души, които са в задоволително състояние.
Това съобщи областният управител Дани Каназирева след проведения , на който бе обсъдена организацията за приемането на болни със съмнения за COVID-19 и необходимостта от разкриване на допълнителни легла.

„Медицинският щаб реши два пъти на ден, сутрин и следобед, в Областния кризисен щаб да постъпва актуална информация за свободните легла, както за пациенти с доказана диагноза, така и за които се изчаква резултат. Обобщената информация ще бъде подавана към Спешна помощ, за да може екипите да знаят във всеки един момент къде да хоспитализират пациентите, обясни Каназирева.
По думите й целта е да се оптимизира приемането на пациентите и да се знае реално колко са свободните места в ковид отделенията за денонощието.

„Коментирахме и необходимостта за включване в графика на още една или две болници, ако броят на хоспитализираните се увеличи. Истината е, че един от основните проблеми е липсата на персонал за тези отделения и трудно се сформират екипи. Благодаря на лекарите, които към този момент правят всичко възможно и лекуват болните. Ще разчитаме и на болниците, които досега бяха извън графика, допълни областният управител.

ВИЖ ОЩЕ :  Предстои въвеждането на Монтесори педагогиката и в още една ясла

Повечето от случаите, регистрирани през почивните дни, все още се проучват, изследват се контактни лица и се дават предписания.
Няма огнища, разпространението на заболяването е дифузно.
Отново най-голям брой са новозаразените от град Пловдив, единични случаи има в общините Асеновград -3, Садово -2, Родопи -2, Марица и по 1.
Сред новите случаи най-малкият пациент е на 5 години от Пловдив. Най-възрастният пациент е мъж на 88 години от Асеновград. И двамата са на домашно лечение.

ВИЖ ОЩЕ :  Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Има регистрирани двама починали – мъж на 64 години с придружаващи заболявания ХОББ и артериална хипертония и жена 72 години с диабет и хронично неврологично заболяване.
Загубилите битката с болестта до момента са 23 души от област Пловдив.

Статистиката по общини: Пловдив – 742, Карлово – 52, Кричим – 22, Хисаря – 10, Родопи – 81, Стамболийски – 21, Калояново – 7, – 23, – 11, Марица – 30, Асеновград – 53, Брезово – 2, – 9, Садово – 13, Първомай – 3, – 13, Сопот – 9.

 

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив