20 C
Пловдив
16 април, 2021

Община разглежда внесените документи за „Локомотив“

Вижте още

Последвай ни

17,709FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Специалисти на Община Пловдив вече работят върху документите за проектиране и строителство на стадион „“, съобщи заместник-кметът на Община Пловдив по строителство .

По думите му фирмата „Рудин“ ООД, спечелила обществената поръчка „Проектиране и изпълнение на строителство, част от Общинската спортна – Стадион „Локомотив“ – град Пловдив“, са депозирали необходимата документация в последния работен ден преди Коледните празници. „Още днес нашите експерти започнаха на документите и веднага, щом се уверят, че всичко е изрядно, ще пристъпим към подписване на договора“, заяви Райчев.

Кметът също не скри желанието си договорът за стадиона в “ да бъде подписан.

„И на мен ми се иска по най-бързия начин да се подпише договора и мога да уверя най-нетърпеливите привърженици на Локомотив, че в Община Пловдив правим всичко възможно за това. Има обаче срокове и процедури, които не могат да бъдат избегнати, защото попадаме под ударите на закона“, коментира Димитров.

Припомняме, че изпълнителят ще трябва да подготви проект за изграждането на стадиона, който да получи одобрение от Община Пловдив, и едва тогава да пристъпи към строителни дейности. Сумата, която от „Рудин“ ООД заявиха за проект и строителство, е 9 986 846, 65 лева без ДДС, а проектант на стадион „Локомотив“ ще бъде софийската фирма „Инжпроект“ ООД.

ВИЖ ОЩЕ :  Предстои въвеждането на Монтесори педагогиката и в още една ясла
- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив