20 C
Пловдив
12 май, 2021

Стартира реконструкцията на булевард „Христо Ботев“

Вижте още

Последвай ни

17,830FansLike
4,260SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в като репортер и редактор от края на 2019г.

Първа копка на проекта за подмяна на водопровода и реконструкцията на три важни булеварда направиха днес кметът Здравко Димитров и директорът на „ – Пловдив“ ЕООД Спартак Николов, заедно с районните кметове на „Централен“ и „Западен“ – и .

Проектът за подмяна на съществуващи магистрални, захранващи и главни водопроводи по бул. „Хр. Ботев“, бул. „“ и бул. „Копривщица“ – изток и запад, заедно с полагането на нова асфалтова настилка, е на стойност над 7 милиона и 450 хиляди лева и е финансиран от „Български ВиК Холдинг“ ЕАД.

„Предварително се извиняваме на жителите на „Западен“ и „Южен“, които ще имат известни затруднения с придвижването, но това е за добро и до няколко месеца ще имат нови водопроводи и модерни булеварди. Изпълнителят ще ограничи максимално затрудненията и затова ще работи на четири етапа, за да не затваряме булевардите. Проучваме и възможността да бъде изградено кръгово кръстовище между Коматевско шосе и бул. „Никола Вапцаров“ за допълнително облекчаване на трафика, но там специалистите ще кажат“, заяви при първата копка кметът Здравко Димитров.

Първият етап от проекта, който стартира днес, обхваща бул. „Христо Ботев“ в отсечката от ул „Кавала“ до „Любен Каравелов“, във втория ще се работи по трасето между бул. „Александър “ и бул. „Никола Вапцаров“. В третата част е предвидена подмяната на водопроводи по бул „Копривщица-запад“ от Пещерско шосе до Коматевско шосе, както и по източната част на булеварда. Там ще има и замяна на съществуващата паважна настилка с асфалтова.
В последния етап от ремонтните дейности ще се работи на бул. „Христо Ботев“ в отсечката от „Любен Каравелов“ до Коматевско шосе.

ВИЖ ОЩЕ :  АКАДЕМИК ПД ОТПАДНА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ, ЩЕ ИГРАЕ ЗА БРОНЗА
ВИЖ ОЩЕ :  Евелин Парасков с три въпроса за кредита

Общата площ на нова асфалтова настилка е близо 50 хиляди квадратни метра, а водопроводите ще са чугунени с диаметър Ф 600. Срокът за изпълнение на обекта е 120 календарни дни.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Умишлено ли крият графика за разкопаните улици в Кършияка

Асен Костов обяви във Facebook по-рано днес, че съкварталците в Кършияка са готови на нови протести заради Водния проект....

Още новини от Пловдив