Стефан Послийски пита Тотев за табелите по спирките на градския транспорт

Стефан Послийски пита Тотев за табелите по спирките на градския транспорт

 

Чрез г-жа Савина Петкова

Председател на Общински съвет –

До г-н  

Кмет на Община Пловдив

 

П И Т А Н Е

От

– общински съветник от

ППГОС „

 

Относно: Монтиране от ОП „Организация и контрол на транспорта“ на информационни табели по спирките на масовия градски транспорт .

Уважаеми г-н Тотев,

През изминалите дни в няколко електронни сайта прочетох информация, че от ОП „ОКТ“ са започнали монтиране на информационни табели по спирките на масовия градски транспорт. Информацията, която съдържа табелите е за номерата на автобусите, които минават и интервалите на движение. При направена от мен справка на „Профил на купувача“ на Община Пловдив и на общинското предприятие не открих информация за обявена процедура и за сключен договор.

Във връзка с гореописаното Ви отправям следното питане съгласно чл.80,ал.1 от Правилник за организацията и дейността на Пловдивски общински съвет:

  • Има ли подписан договор с Възложител ОП ОКТ и ако има каква е неговата стойност?
  • Има ли разплатени средства по договора и ако има колко са тези средства?
  • Какъв е предмета на дейност по този договор,кога е подписан, от кога влиза в сила и какъв е срокът за изпълнение?
  • Какво е било основанието за сключването на такъв договор, кой е предложил сключването му, каква е процедурата която е проведена?
  • „Признава ли“ по този начин Община Пловдив, че т.нар. Транспортен проект е провален в частта му изграждането на електронните табла по спирките на масовият градски транспорт? Ако това е признание за провала ще бъде ли потърсена отговорност и от кой?
  • И последно- Можете ли към днешна дата и към датата на изготвяне на отговора към мен категорично и документално да кажете: – Електронните табла по спирките на масовия градски транспорт работят нормално и предоставят вярна и надеждна информация.

 

Уважаеми г-н Тотев,

Във връзка с чл. 80,ал.2 от  Правилник за организацията и дейността на Пловдивски общински съвет очаквам да получа писмен отговор.

 

С уважение,

Стефан Послийски

общински съветник от ППГОС „Патриотичен фронт“

 

 

 

1 коментар

  1. И аз имам същите въпроси към г-н Кмета. Кой носи отговорност за това, че има разминаване между информацията на табелите и реалния час на пристигане на автобусите? Искаме публично извинение и обяснение защо подвеждате хората? Колко пари са изхарчени и какво възнамерявате да правите оттук нататък?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук