20 C
Пловдив
15 април, 2021

Болница „Свети Мина“ с референтна лаборатория за PCR тестове

8 студента влизат доброволци в COVID - отделението

Вижте още

Последвай ни

17,705FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в като репортер и редактор от края на 2019г.

МБАЛ „Свети Мина“ от тази сутрин е с референтна лаборатория за  тестове. Това съобщи директорът на болницата проф. . Активно тя започва да работи от утре, като ще бъде предназначена основно за пациенти на общинските здравни .

„С откриването на лабораторията ще улесним значително работата на лекарите и диагностиката на вирусното заболяване“, сподели д-р Калин Калинов, директор на дирекция „“.

Свети Мина (1)

Продължава оборудването на лечебното заведение в борбата за огран

ичаване разпространението на COVID -19. Днес присти

гна още един респиратор, от фирма BTL, която произвежда медицинско оборудване на територията на Община Пловдив. Към настоящия момент има 59 заети легла с болни от коронавирус от общо 137.

Асоциацията на студентите по медицина откликна на апела на Община Пловдив и по медицина се включват като доброволци, за да помагат.

„ПСвети Мина (3)рактическите знания и опит, който ще натрупате тук, са безценни“, с тези думи д-р Калин Калинов посрещна студентите. Той бе категоричен, че те ще бъдат обезпечени със защитни облекла и хирургически маски, най-висок клас.

В момента в МБАЛ „Свети Мина“ вече работят 8 студенти. Всички ще бъдат разпределени по график и ще дават дневни и нощни дежурства.

ВИЖ ОЩЕ :  Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

„Студентите доброволци ще получат и финансово обезпечение, а часовете положен труд ще им се зачита за трудов стаж“, посочи професор Петър Петров.

 

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив