ЦЕРЕМОНИЯ НАГРАДИ “ПЛОВДИВ” 2019
ЦЕРЕМОНИЯ НАГРАДИ “ПЛОВДИВ” 2019
Новини ПловдивСъбития

ЦЕРЕМОНИЯ НАГРАДИ “ПЛОВДИВ” 2019

1.1KПрегледа

На 23 май 2019 г. , четвъртък, от 18.00 часа в голямата зрителна зала на Дома на културата „Борис Христов“ ще се състои тържествената церемония за удостояване с ежегодната Награда „Пловдив“.

Всяка година в навечерието на  24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев връчва престижното отличие на  творци и колективи за ярки постижения в културния живот на града, реализирани през предходната година.

С Наградите „Пловдив“ се удостояват творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив.

Според утвърдения Статут на Награда „Пловдив“, специалистите в отделните комисии отличават един творец или колектив от номинираните във всеки от следните  10 раздела: Художествена литература; Художествен превод; Журналистика; Архитектура; Музика; Театър; Изобразително изкуство; Аудио визуални изкуства, фотография и операторско майсторство; Културно наследство и съхраняване на паметта и Произведение на изкуството, предназначено за деца.

Последното заседание на комисиите е на 22 май, като тогава стават ясни победителите в отделните категории. Имената се пазят в тайна до самата церемония!

Скъпи пловдивчани,

очакваме Ви на 23 май, да отдадем заедно заслужено внимание и да изразим нашата признателност към таланта и постиженията на творците и техния труд за реализирането на  културни събития в Пловдив – градът, избран да бъде Европейска столица на културата през 2019 година.

Церемонията е с вход свободен! Очакваме Ви!

Коментари

ЦЕРЕМОНИЯ НАГРАДИ “ПЛОВДИВ” 2019
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си.При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Вашият коментар