20 C
Пловдив
17 април, 2021

„Цвете на пътя“ – Пловдивската полиция продължава осмомартенската си инициатив

Вижте още

Последвай ни

17,716FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Забелязано в Пловдивhttp://zabeliazanovplovdiv.com
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Пловдивската полиция продължава осмомартенската си инициатива „Цвете на пътя“
Стартът и бе даден символично точно в 08 часа и 03 минути на осми март на един от най- оживените булеварди- „Цар Борис Трети Обединител“.

Жени, които преминават с автомобилите си по маршрута бяха спирани от полицейски патрул, но вместо на документите, пътните полицаи им честитиха 8 март и им подариха цвете в знак на уважение.

От полицията под тепетата отчитат , че броят на жените зад волана се увеличава, но в същото време те са по- внимателни и отговорни на пътя, тъй като често пъти в автомобилите си возят деца или свои близки. Не ги привличат и високите скорости, които са една от основните причини за ПТП.

Друго предимство пред мъжете е тяхната дисциплинираност- рядко се качват на автомобилите след употреба на алкохол или наркотични вещества. Оказва се, че са и по- изрядни по отношение на документацията, която проверяващите на пътя изискват от тях.

Атракция за преминаващите покрай полицейския патрул, пълен с цветя, бе и поставената арт- инсталация- червена дамска обувка на висок ток, също пълна с цветя. Обувката, която тежи близо 300 килограма и е висока малко над 3 метра, е изработена от креативната пловдивчанка Йоана Симова и колегата и Драгомир Димитров.

ВИЖ ОЩЕ :  Спешни мерки за маршрутките по четири линии

Поставянето и на специална подложка, изрисувана като част от пътно платно има за цел да провокира преминаващите. Чрез нея инициаторите на събитието напомнят на всички мъже водачи – да бъдат търпеливи и толерантни към жените зад волана. Защото жената, на която нервно „бибкате“ с клаксон днес, утре може да е вашата майка, съпруга или любима!

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

С японски вишни и кълбовиден ясен разкрасиха два парка в район Южен

С 10 японски вишни се увеличи зеленината в парка до ул. „Георги Кондолов“, който е сред най-предпочитаните места за...

Още новини от Пловдив