20 C
Пловдив
17 април, 2021

Ударна за контрол по пътищата в Пловдивско

1 346 нарушения, 25 отнети шофьорски книжки,17 водачи с алкохол и наркотици зад волана, 4 отказани подкупа от длъжностни лица

Вижте още

Последвай ни

17,715FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Забелязано в Пловдивhttp://zabeliazanovplovdiv.com
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Ударна за контрол по пътищата в Пловдивско: 1 346 нарушения, 25 отнети шофьорски книжки,17 водачи с алкохол и наркотици зад волана, 4 отказани подкупа от длъжностни лица

Засилен бе полицейския контрол по пътищата на Пловдив и областта през изминалите 16 часа. При поредната акция на пътя, която цели подобряване на пътно- транспортния травматизъм, служители на областната дирекция на са проверили 1135 МПС и 1336 лица. Униформените са установили 1346 нарушения, като 19 от тях са криминални. 17 са задържаните лица.

С оглед избягване на наказателно преследване за извършените нарушения, четирима от водачите са предложили подкуп на проверяващите.

Установени да шофират под въздействие на алкохол са 13 водачи, като в един от случаите техническото средство е отчело 2.58 промила. Четирима са шофиралите под въздействие на наркотични вещества – амфетамин, метамфетамин, и хашиш.
В резултат на проверките 25 от водачите са с отнети шофьорски книжки а дерегистрираните МПС са 17. В хода на проверките са установени и 11 неправоспособни водачи.

ВИЖ ОЩЕ :  Д-р Тихомир Дерменджиев поема управлението на КОЦ-Пловдив до провеждането на конкурс за титуляр

За различни нарушения по ЗДвП са съставени 180 акта, а наложените по фиш са 254 бр.

За нередовни пътни документи са санкционирани 71от проверените.

48 от спрените превозни средства за проверка са били с технически неизправности, а 18 без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.11 са водачите, говорили по мобилен телефон по време на управление на МПС, за което е взето административво отношение.

Установените нарушения на скоростните режими са 879 броя.
Служителите на реда са категорични, че ще бъдат безкомпромисни към онези, които с поведението си на пътя, създават опасност за живота на останалите участници в пътното движение.

ИзточникМВР-Пловдив
- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

С японски вишни и кълбовиден ясен разкрасиха два парка в район Южен

С 10 японски вишни се увеличи зеленината в парка до ул. „Георги Кондолов“, който е сред най-предпочитаните места за...

Още новини от Пловдив