20 C
Пловдив
15 април, 2021

На 27 декември започва ваксинацията срещу Ковид-19 в болниците в Пловдив и областта

Вижте още

Последвай ни

17,705FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

За 5-ти район, в който влизат областите Пловдив, Стара Загора, , Хасково, Смолян и Кърджали, са предвидени 1100 ваксини. Това съобщи д-р , директор на Пловдив.

„Организацията на областно ниво е направена. Лечебните заведения, в които започва имунизирането са двете държавни – УМБАЛ „“ и УМБАЛ „Пловдив“, 4-те общински – МБАЛ „“, МБАЛ „Свети Панталеймон“, болниците в Раковски и Асеновград и 6-те частни – УМБАЛ “Каспела“, УМБАЛ „Пълмед“, УМБАЛ „Еврохоспитал“, МБАЛ „Св. Иван Рилски“, МБАЛ „Централ Хоспитал“ и „Медлайн Клиник“, обясни областният управител и председател на Дани Канзирева.

По думите й 163 медицински лица от 12-те болници в Пловдив и областта ще бъдат имунизирани с ваксината на „Pfizer“ и „BioNTech“ още на 27 декември.

„През следващите четири дни ще бъдат ваксинирани още 440 медици или общо – 603-ма в града и областта”, уточни областният управител.

Паралелно с това, през петдневния период в имунизационния кабинет в РЗИ – Пловдив, срещу ковид ще бъдат ваксинирани медици от Спешна помощ, доболничната помощ и лекари от инспекцията.

В четири от болниците при поставянето на първите ваксини ще присъстват, за да подкрепят лекарите, областният управител Дани Каназирева и кметът на Пловдив Здравко Димитров. Първата ваксина ще бъде поставена в 10.00 часа в Университетската болница „Свети Георги“, където са и най-много
желаещите да бъдат имунизирани през петте дни –общо 200 лекари, сестри и санитари. Час по-късно процесът ще стартира в болниците Каспела и Пълмед. След това ще започне имунизирането и на персонала в общинската болница „Свети Мина“, както и в останалите осем болници.

ВИЖ ОЩЕ :  Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“
- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив